Akaryakıt fiyatları yeniden değişti: Benzinden sonra motorine de indirim geldi

Akaryakıt fiyatları bugünden itibaren yeniden değişti. Motorin fiyatlarına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 90 kuruş indirim uygulandı. İşte güncel akaryakıt fiyatları…

07.10.2023-09:17 - (Son Güncelleme: 07.10.2023-17:22)

Brent petrol ve döviz kuru hareketlenmeleriyle değişim gösteren akaryakıt fiyatlarından araç sahiplerini sevindirecek yeni bir müjde daha geldi. Son olarak benzine gelen iki indirimin ardından motorin fiyatları da aşağıya indi.

Motorine indirim geldi

Hafta içinde benzinin litresine yapılan peş peşe indirimlerin ardından motorinde de sevindirici haber geldi. Motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 90 kuruş indirim yapıldı. 

Akaryakıt Fiyatları

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorinin litresi 37,30 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 33.58 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal