Akaryakıt fiyatları 21 Nisan 2024: Benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu, indirim veya zam var mı?

Akaryakıt fiyatları hakkındaki son dakika gelişmelerini takip eden vatandaşlar, petrol fiyatlarının Ortadoğu’daki gerilime paralel olarak düşüş eğiliminde olması sonrasında benzin ve motorine indirim geleceği beklentisine girdi. Peki Benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu, indirim veya zam var mı? İşte 21 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları…

21.04.2024-13:01 - (Son Güncelleme: 21.04.2024-13:01)

Brent petrol ve döviz kuru dışında dünyanın pek çok noktasında artan siyasi gerilimlerden etkilenen akaryakıt fiyatlarına önümüzdeki günlerde zam veya indirim gelip gelmeyeceği konusu büyük merak taşıyor. Araç sahipleri düşüşe geçen petrol fiyatlarının ardından güncel benzin ve motorin fiyatlarını öğrenmek üzere arama motorlarına yöneldi. Peki Benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu, indirim veya zam var mı?

Petrol piyasasında neler oluyor?

Batı Asya'daki gerilimlerin etkisiyle yükselen petrol fiyatları, ABD'deki stoklardaki artış ve doların güçlü duruşuyla birlikte tekrar düşüş yaşadı. Bu durum, yakıt fiyatlarında yakın vadede bir indirim olasılığı doğurdu.

Haftanın başında 92 dolara kadar tırmanan petrol fiyatları, bugün 86 dolara kadar geri çekildi. ABD'de petrol stoklarında yaşanan artış ve küresel düzeyde güçlü doların etkisiyle petrol fiyatlarında bir baskı oluştu. Bu durum, akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisini artırdı. İstanbul'da 21 Nisan itibarıyla benzin fiyatı 43,58 TL seviyesinde sabit kalmaya devam ediyor. Ancak, piyasalar hala İsrail'in İran'a yönelik olası bir misillemeyle ilgili gergin bekleyişini sürdürüyor.

Akaryakıt fiyatları 21 Nisan 2024: Benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu, indirim veya zam var mı?

ABD’deki petrol stokları arttı

ABD'de yayımlanan haftalık petrol stokları, 12 Nisan ile biten haftada 2,7 milyon varil artış gösterdi. Beklenti, stoklarda 1,6 milyon varillik artış olacağı yönündeydi. Stokların beklentilerden daha fazla artış göstermesi, petrol talebinde gerileme yaşandığını işaret etti. Bu gelişmeyle birlikte ABD ham petrolü ile birlikte brent petrol varil fiyatı da 86 dolara kadar geriledi. Öte yandan güçlü doların etkisi de petrol fiyatlarını aşağı yönlü baskıladı.

Brent petrolde hafta başında görülen zirve seviyelerinden bu yana yaşanan gerileme yüzde 5 civarında oldu. Bu durum, akaryakıt fiyatlarındaki zam beklentisini şimdilik ortadan kaldırdı. Sektör temsilcileri, düşüşün kalıcı olması halinde yakın gelecekte akaryakıt fiyatlarında indirime gidilebileceğini belirtti.

21 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 43.58 TL

Motorin litre fiyatı: 42.18 TL

LPG litre fiyatı: 22.47 TL

İstanbul Anadolu yakası

Benzin fiyatı: 43.49 TL

Motorin litre fiyatı: 42.11 TL

LPG litre fiyatı: 21.93 TL

Ankara

Benzin fiyatı: 44.42 TL

Motorin fiyatı: 43.04 TL

LPG fiyatı: 22.37 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 44.68 TL

Motorin fiyatı: 43.29 TL

LPG fiyatı: 22.01 TL

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal