Akademisyenlere ve Öğretim Görevlilerine Ne Zaman Aşı Yapılacak?

Bakan Koca yaptığı açıklamada üniversite personellerinin aşılanma sürecinin başlayacağını bildirdi. Peki Akademisyenlere ve öğretim görevlilerine ne zaman aşı yapılacak?

09.06.2021-14:52 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-14:52)

Koronavirüse karşı en etkili yöntem olarak kabul edilen aşılama uygulaması toplum içerisinde yapılmaya son sürat devam ediliyor. Aşı sırasının üniversite personellerinde olduğuna dair Bakan Fahrettin Koca açıklamada bulundu. Bakan Koca, üniversite personellerinin ne zaman aşılanacağının da tarihini verdi. Verilen tarih itibari ile üniversite personelleri aşı randevusunu alarak kendilerine en yakın olan olarak belirtilen kuruluşlarda aşılarını olabilecek.

AKADEMİSYEMLERE VE ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNE NE ZAMAN AŞI YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), geçtiğimiz haftalar içerisinde Sağlık Bakanlığı'na aşılama sürecinin başlaması için talepte bulunmuştu. Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üniversite personellerinin ne zaman aşılanacağı dair kendisine yöneltilmiş olan soruya yanıt verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 9 Haziran tarihinin ardından akademisyenlerin ve üniversite personellerinin aşılanma sürecinin başlayacağını ifade etti. Söz konusu meslek grubunda yer alan kişiler aşı randevusu oluşturacak bunun neticesinde de aşı randevu bilgileri SMS ile kişilerin cep telefonuna gönderilecek.

AŞI RANDEVU ALMA SAYFASI

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aşı randevusu alınabilir. Üye olmayanlar 'Üye ol' kısmından üyelik oluşturabilir. Üyeliği bulunan vatandaşlar ise uygulamalara direkt giriş yapabilir.

Aşı randevusu almak için sisteme giriş yapıldıktan sonra 'Aşı Randevusu Al' seçeneği işaretlenmeli.

Vatandaşlar, aşı için öncelikli grupta olup olmadıklarını sorgulayabiliyor. Bu sorgulamayı yapmak için aralarında boşluk bırakacak şekilde 'AŞI', 'T.C. kimlik numarası' ve 'T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi yazılmalı, ardından da 2023'e kısa mesaj formatı ile (SMS) göndermelisiniz.

Aşı için öncelikli grupta yer alan vatandaşlar randevu işlemi için ise MHRS uygulamasına yönlendirilir. Uygulama ile seçilmiş olan sağlık kurumundan randevu alınır. Randevu bilgisi vatandaşlara SMS yolu aracılığı ile gönderilir. Aşı yapıldıktan sonra 2. doz randevuyu, aşıyı yapan sağlık personeli gerçekleştirecek. Bu bilgiler de vatandaşların telefonuna kısa mesaj olarak iletimi yapılacak.

Aşı uygulaması için vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile birlikte e-Nabız hesabı üzerinden de randevularını değiştirilebilir.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu almak için MHRS uygulamasının internet sitesine giriş yapılmalıdır. Öte yandan da 182'yi arayarak aşı randevusu da alınabilir.

ALO 182 İLE AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Koronavirüs aşısı olarak 80 yaş ve üzeri olan vatandaşlar MHRS Alo 182 üzerinden aşı randevusu alabilir. Vatandaşlar kendilerine en yakın olan aile hekimlikleri ile birlikte tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için aşı randevusu oluşturabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal