Akademisyenler Acil Toplanıyor! Müsilaj Sorunu Masaya Yatırılacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç liderliğinde, üniversitelerin fakültelerinin dekanlarıyla sahada konuyla ilgili araştırmalar yapan akademisyenlerin katılımı ile Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununu değerlendirecek.

09.06.2021-16:35 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-17:14) Akademisyenler Acil Toplanıyor! Müsilaj Sorunu Masaya Yatırılacak

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada, Kurul'un, üniversitelerin toplumsal problemlerin çözümü hususunda alakalı tüm kurum ile kuruluşlarla ortak adım atarak, bilimsel katkılar sağlaması hususunda öncü kurumlar olmasını destek vermeyi sürdürdüğü ifade edildi.

Bu çerçevede, gelecek gün saat 11.30'da, YÖK Başkanlığında, Marmara Denizi'nde meydana gelen müsilaj (deniz salyası) problemiyle ilgili üniversitelerde şu ana dek kadar yapılmış ya da hala devam etmekte olan bilimse faaliyetler ve bu çalışma neticelerinin sunduğu tedbirlerin masaya yatırılacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, bu noktada uzman akademisyenler ile gerçekleştirilecek toplantıyla bilimsel bir seferberlik yapılacağı ifade edildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç liderliğinde gerçekleştirilecek toplantıya, pek çok üniversitelerin alakalı fakültelerinin dekanları ve konuyla ilgili sahada faaliyetler yapan akademisyenlerin katılım sağlayacağı belirtildi.

Akademik fikirler ve değerlendirmelerin olacağı toplantının, Saraç'ın açılış konuşması ile başlayacağı ifade edildi. Toplantıda, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melek Okyar ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Salihoğlu'nun süreç ile alakalı fikirlerini aktaracağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, toplantının akabinde akademisyenleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlayacağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a toplantının sonuçlarına ilişkin bilgi aktaracağı açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal