AK Partili Numan Kurtulmuş: Tunç Soyer Babasının Yaptıklarından Sorumlu Olamaz

CHP'nin İzmir adayı Tunç Soyer ile ilgili AK Parti'den şaşırtan bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Babasının yaptıklarından sorumlu olamaz. Fakat neticede seçmenle ilişki kuracağınız bir zemine giriyorsunuz" dedi.

01.02.2019-10:04 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-09:56) AK Partili Numan Kurtulmuş: Tunç Soyer Babasının Yaptıklarından Sorumlu Olamaz

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday seçilen Tunç Soyer'e babası üstünden yöneltilen eleştirileri değerlendirdi. Kurtulmuş, "Babasının yaptıklarından sorumlu olamaz. Fakat neticede seçmenle ilişki kuracağınız bir zemine giriyorsunuz" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk canlı yayınında gündem ile alakalı açıklamalar yaptı.

"KOLAY ANLATILABİLİR BİR ŞEY DEĞİL"

CHP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Tunç Soyer'e babası üstünden yöneltilen eleştirileri değerlendiren Kurtulmuş, "Tunç Soyer konusu, hele hele bizim neslimiz gibi 12 Eylül'ün tüm kirini, pasını görmüş nesiller için bir defa çok kolay anlatılabilir, kabul edilebilir bir şey değil" dedi.

"HERKESİN SORUMLULUĞU TEK BAŞINADIR"

Kurtulmuş şöyle söyledi:

"Tabii ki Sayın Soyer babasının yaptıklarından sorumlu olamaz. Herkesin sorumluluğu tek başınadır. Fakat sonuçta seçmenle ilişki kuracağınız bir zemine geçiyorsunuz. Bunun en azından 12 Eylül bakımından gözden geçirilmesi lazımdı. İnsanların aklına ister istemez Nurettin Soyer'e gidiyor. Yalnızca rahmetli Türkeş ve Ülkücü kuruluşlar davası değil, devrimciler, İslamcılar olmak üzere geniş kitlelerin acıları. Hele hele okyanus ötesi olduğu vakit insanlar 12 Eylül-15 Temmuz bağlantısını kuruyor. O karanlık dönemler akıllara geliyor. AK Parti darbecilere selam dahi vermemiş, onların yanından dahi geçmemiştir. CHP'nin 28 Şubat'taki, 27 Nisan'daki tavırlarını hatırlıyoruz. Bütün bunların üstüne Soyer soyadı gelince insanlar haklı olarak 'Ne oluyor?' dediler ve o günleri anımsadılar."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal