AK Parti'de Büyük MYK Toplantısı!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, 23 gün aradan sonra ilk kez Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

24.05.2021-11:37 - (Son Güncelleme: 24.05.2021-11:55) AK Parti'de Büyük MYK Toplantısı!

En son 3 Mayıs'ta AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen MYK toplantısı 23 gün aradan sonra önümüzdeki çarşamba günü gerçekleştirilecek.Kritik gündem maddelerinin ele alınacağı toplantıda, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığındaki komisyonun tamamladığı Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Yasası çalışması, MYK üyelerine sunulacak.

ANAYASA TEKLİFİ DE GÜNDEMDE

Erdoğan'ın onayının ardından çalışma önce MHP'ye ardından muhalefete götürülecek. AK Parti'nin çalışmasında barajın yüzde 7'ye düşürülmesi, seçimde parti oyları ile ittifak oylarının dağıtımında önce partilerin daha sonra ittifakın oylarının hesaplanması, milletvekillerinin partilerinden istifa ederek bir başka partiye katılmaları halinde Meclis komisyonlarındaki üye sayılarının değişmemesi gibi düzenlemelerin yer aldığı ifade ediliyor.

Ayrıca toplantıda, çalışmalarında son aşamaya gelinen yeni anayasa teklifinin de gündemde olduğu belirtiliyor. Yarın Meclis'te yapılacak AK Parti grup yönetim toplantısında da yeni anayasa ve diğer yasalar ele alınacak.

Bu hafta AK Parti grup toplantısının yapılıp yapılmayacağı henüz netleşmese de Başkan Erdoğan'ın, 27 Mayıs 1960 darbesinin 61. yıl dönümünde Yassıada'da anma programına katılması bekleniyor. Yassıada'daki programda AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı da gerçekleştirilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal