29 PKK'lı Daha Yakalandı

Terör örgütü PKK'ya yönelik süren soruşturmada HDP'li yöneticilerinde içlerinde olduğu 29 kişi gözaltına alındı.

24.05.2021-11:23 - (Son Güncelleme: 24.05.2021-11:50) 29 PKK'lı Daha Yakalandı

Terör örgütü PKK'nın yapılanmasına yönelik polis ve askerin çalışmaları son hızla devam ediyor. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca terör örgütü PKK’nın ‘şehir yapılanması’na yönelik sürdürülen soruşturmada, güvenlik güçlerince operasyon başlatıldı.

Haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik ekipler, sabah saatlerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında HDP’li yöneticilerin de bulunduğu 29 şüpheli, gözaltına alındı.

41 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Diyarbakır merkez ile Kulp ve Silvan ilçeleri, İstanbul, Batman, Antalya ve Tunceli'de 41 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda HDP'li eski Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve eski HDP Diyarbakır İl Başkanı Cabbar Leygara ile bazı HDP'li il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 29 şüpheli ekiplerce yakalandı.

Operasyon sırasında arama yapılan evlerde çok sayıda dijital materyal, toplatma kararı bulunan örgütsel kitap, dergi ve örgütsel dokümanlar, 7,65 milimetre çapında 7 fişek ele geçirildi.

Toplam 34 şüphelinin olduğu operasyonda 29 kişinin yakalandığı, diğer 5 kişinin yakalanması için çalışmalara devam edildiği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal