Ak Parti yerel seçimlerde vites arttırdı: İstanbul için Büyükşehir Belediye Başkanı adayını ne zaman açıklayacak?

31 Mart 2024'te olacak olan Yerel Seçimler öncesi Ak Parti ve MHP ortaklaşa hazırlanıyor. Öte yandan herkes Ak Parti'nin İBB adayına çevirdi. İşte detaylar...

25.12.2023-10:55 - (Son Güncelleme: 25.12.2023-10:55) Ak Parti yerel seçimlerde vites arttırdı: İstanbul için Büyükşehir Belediye Başkanı adayını ne zaman açıklayacak?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yerel seçimlere hazırlanan AK Parti ve MHP, 2019 yerel seçim işbirliğini bu seçimde genişletme kararı aldı. 30 büyükşehirin tamamında ortak aday ile seçime girecek olan Cumhur İttifakı ortağı olan AK Parti ve MHP, 51 ilin 29'nda ortak aday ile 22 ilde ise ayrı adaylarla seçime girecek.

Ak Parti 74 ilde aday çıkaracak

3 Büyükşehirin 28'nde AK Parti'nin Mersin ve Manisa Büyükşehir Belediyelerinde MHP'nin adayı desteklenecek. Ortak aday çıkarılacak 29 il belediyesinde 5 ilde MHP'nin, 24 ilde ise AK Partinin adayı çıkarılacak. Böylece AK Parti, Büyükşehir için 74 ilde aday çıkarmış olacak. 

Geçtiğimiz günlerde katıldığı yüzyılın dönüşümü programında İstanbul adayını yakında açıklayacaklarını belirten Başkan Erdoğan, "İnşallah 31 Mart'ta İstanbul'un fetret devrini kapatacak, irtifa kaybına son verecek, hak ettiği hizmetlerle yeniden buluşmasını sağlayacağız. İstanbul'a kendini vakfedecek, Fatih'in yadigârı olan aziz İstanbul'a şehreminiliği yapmayı en büyük şeref payesi bilecek adayımızı yakında açıklayacağız" demişti.

Haliç Kongresinde açıklanması bekleniyor

AK Parti'nin önümüzdeki günlerde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlemeyi planladığı programda Cumhur İttifakı'nın İstanbul büyükşehir belediye başkan adayını açıklaması bekleniyor. Aday belirleme toplantıları kapsamında 15 büyükşehir için özel çalışma yapan AK Parti'nin bu çalışmaları devam ettirip ettirmeyeceği illerin ihtiyaçlarına göre şekillenecek.

Ankara da 15 Ocak’a kaldı

Yeni yılla birlikte seçim takviminin işlemesiyle partinin kendi takvimi de hızla hayata geçirilecek. 15 Ocak'ta Ankara Spor Salonunda aday tanıtım toplantısı ile birlikte seçim beyannamesinin de açıklanması planlanıyor.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal