Ekşi Sözlük’te şehit babası hedef alındı: 1 gözaltı

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 12 asker şehit oldu. Şehit babası hedef alındı..

25.12.2023-10:45 - (Son Güncelleme: 25.12.2023-10:45) Ekşi Sözlük’te şehit babası hedef alındı: 1 gözaltı

Geçtiğimiz günlerde tüm Türkiye, acı bir haberle sarsıldı. Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırı sırasında çıkan çatışmada 12 asker şehit oldu. Yaşanan saldırıdan sonra siyasiler de şehitlerimiz için başsağlığı mesajları yayınlarken, askerlerimiz için sabah namazında tüm camilerde dua edildi. 

Ekşi Sözlük’e erişim engeli

Yaşanan saldırıda şehit olan Kemal Aslan’ın babası Mehmet Aslan’ın yaptığı "oğlum şehit oldu ne mutlu bana" paylaşım sonrasında şehit ve şehit ailelerine ağır hakaretler edildi. Oğlunun şehit olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Aslan’a yönelik hakaret dolu paylaşımların ardından Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirildi.


Ekşi Sözlük'ten şehit ailelerine hakaret

Resen soruşturma başlatıldı

'Ekşi Sözlük' isimli sosyal paylaşım sitesinde, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımlar yapanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlattı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda paylaşım yapan bir kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

Tunç’un yaptığı açıklama:

“Bazı sosyal medya sitelerinde şehitlerimize ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımları yapanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup, ayrıca sosyal medyada paylaşım yapan bir kişi hakkında da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmiştir.”


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal