Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay kimdir?

Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay'ın seçim programı sırasında silahlı saldırı gerçekleşirken bir kişi de bu saldırıda hayatını kaybetti. Peki Aziz Yeniay kimdir? İşte detaylar...

10.02.2024-18:46 - (Son Güncelleme: 10.02.2024-18:46)

31 Mart’ta olacak yerel seçim öncesi partilerin çalışmaları sürüyor. Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim programında uzun namlulu silahlarla saldırı oldu. Saldırıda bir kişi hayatını kaybettiğinin bilgisi gelirken 1 kişi de yaralandı. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Peki Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay kimdir?

Aziz Yeniay kimdir?

1963 yılında Malatya’da dünyaya gelen Aziz Yeniay ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Malatya’da tamamlamasının ardından İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği’ni tamamladı. 1992 yılı ara seçimleriyle Güngören ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ile aktif siyasi hayata başlayan Yeniay, sırasıyla Güngören, Esenler ve Zeytinburnu belediyelerinde başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal