AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'a suikast girişimi!

Türkiye yerel seçime için hazırlıklar yaparken, ülke genelinde belediylere yapılan saldırı haberleri peş peşe gelmeye başladı. Son olarak AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın aday tanıtım toplantısına yapılan saldırı hakkında önemli bilgilere ulaşıldı. Yeniay'a suikast girişiminde bulunulduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

14.02.2024-16:39 - (Son Güncelleme: 14.02.2024-17:55)

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’a düzenlenen saldırı sonrası yapılan araştırmada, saldırının terör bağlantısı tespit edilemedi. Ekiplerin üzerinde durduğu en güçlü ihtimal ise Aziz Yeniay’a suikast düzenlendiği yönünde kabul görmektedir.

Terörle herhangi bir bağlantı yok!

Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’a suikast girişimi

Belediye Başkan Adayı  Yeniay’ın bir dernek ziyareti sırasında, beyaz bir araçla olayla yerine gelen kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahla saldırı düzenlenmiş ve 32 yaşındaki Ebru G.D. ağır yaralanmıştı. Yaşanan saldırının ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında 4’ü 18 yaşından küçük 25 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında olay öncesi ve sonrasında saldırganlara yardım edenler ve silahları temin edenlerin de olduğu bildirildi.

Yeniay'dan açıklama!

Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’a suikast girişimi

Yeniay, seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan E.G.D'nin tedavi gördüğü hastanede açıklamalarda bulundu. Saldırı sonrası çeşitli bilgilere ulaştığını belirten Yeniay, ''Öğrenilen bilgiye göre saldırının herhangi bir terör örgütü ile bir bağlantısı tespit edilemedi. Saldırıyı gerçekleştiren grubun daha önce de adli olaylara karışan bir organize suç örgütüne mensup oldukları öğrenildi'' diye konuştu.

Şans eseri Yeniay kurtuluyor!

Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’a suikast girişimi

Ekipler tarafından en güçlü ihtimalin Ak Parti Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay’a yönelik bir suikast girişimi olduğu şüphesi üzerinde ısrarla duruluyor. Kamera görüntülerine göre şüphelilerin olay anında Yeniay’ın dernekten çıkışını beklediği tespit edildi. Saldırganlar alt yolda Yeniay’ın çıkış anını bekliyor. Gelen bir telefonla harekete geçen grup, dernekten önce polis memurlarının çıkışını bekliyor. Polisler çıktıktan sonra Yeniay çıkmak üzereyken saldırı gerçekleşiyor. Terör bağlantısı çıkmadığı için saldırının para karşılığı yapılmış olabileceği üzerinde de duruluyor.  CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ son gelişmeleri hakkında bilgi verdi. Yeniay'ın saldırıdan 15-20 saniye ile kurtulduğunu belirten Nihat Uludağ, "Aziz Yeniay’ı 15-20 saniye ile orayı tekrar anlatmak istiyorum. Aziz Yeniay, seçim toplantısını Mardinlilerle ilgili dernekte seçim toplantısını bitiriyor. Koruma polislerine buyurun çıkalım diyor. Tam çıkmaya hamle yapıldığı an bir arka sokakta özellikle o anı bekleyen araç geliyor, duraklıyor. Yeniay ve ekibinin de çıkıyor olması gerekiyor. Zamanla planlama onu işaret ediyor. Nerede bu kalabalık diyorlar. Ama şans eseri seçmenin sorusu ile gecikince kanlı buluşma belki de erteleniyor" ifadelerine yer verdi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal