AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu açıkladı: Yüzbinlerce sözleşmeliye kadrolu olma imkanı!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Ekim'de sözleşmelilerin kadroya alınması ele alınacak." dedi.

05.07.2022-14:43 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-17:45) AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu açıkladı: Yüzbinlerce sözleşmeliye kadrolu olma imkanı!

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, EYT'liler hakkında da açıklamada bulunarak, "Ekim ayında Meclis açıldığında gündemimizde sözleşmeli personelin kadro haklarının ele alınması söz konusu olacak. Akabinde EYT'li kesimin durumu ele alınarak çözümlenecek" açıklamasında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve kamuoyunda "EYT" olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanların durumuyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

EYT'li kesimin durumu ele alınacak

Akbaşoğlu, yapmış olduğu açıklamalar şu şekilde;

2023 yılında farklı bir  Türkiye olacağını belirttiği açıklamalar şöyle, 'Ekim ayında Meclis açıldığında gündemimize sözleşmeli personelin mali sosyal haklarının ele alınması ve kadro haklarının ele alınması suretiyle yasa ile netleştirilerek daimileştirilmesi söz konusu olacak. Bunun akabinde EYT'li kesimin durumu ele alınarak çözümlenecek. 2023 başında farklı bir Türkiye'ye hep beraber ulaşacağız.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti,'10 ay çalışmak suretiyle, 2 ayı çalışmama ile geçirenler (geçici işçiler), 12 ayın tamamında çalışır duruma gelme düzenlemesini mutlaka gerçekleştireceğiz, çözümleyeceğiz.' açıklamasında buludu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal