Kadir Şeker bugün hakim karşısına çıkıyor! Peki Kadir Şeker kimdir ve suçu ne? Beraat edecek mi?

12,5 sene hapis cezası bozulan Kadir Şeker bugün tekrardan hakim karşısında olacak. Avukatları Kadir Şeker'in tahliyesini beklediklerini açıklarken, vatandaş davaya dair detayları merak etmeye başladı. Peki, Kadir Şeker kimdir, neden hapis cezası aldı? Detaylar haberimizde...

05.07.2022-14:45 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-18:07) Kadir Şeker bugün hakim karşısına çıkıyor! Peki Kadir Şeker kimdir ve suçu ne? Beraat edecek mi?

Konya'da, kız arkadaşı Ayşe Dırla'yı dövdüğü iddia edilen Özgür Duran'ı engellemeye çalışırken kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olduğu için 12,5 sene hapis cezası alan ve ceza kararı Yargıtay'ca bozulan Kadir Şeker, bugün tekrardan hakim karşısında olacak. 

Mahkeme heyeti, Yargıtay'ın verdiği kararı göz önünde bulundurarak haksız tahrik indirimini en üst seviyelerden uygulamaya koyarsa Şeker'in aldığı ceza on seneye inecek. Bu gelişme sonrasında Şeker'in cezaevinde yattığı süre de değerlendirilerek tahliye edilmesi bekleniyor.

Karara itiraz geldi!

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, kararın açıklanması sonrasında Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne haksız tahrik indiriminin en üst seviyeden uygulanması teklifinde bulunarak, itiraz etti. Şeker'in avukatları da karara itirazda bulunarak, yaşanan olayın meşru müdafaadan kaynaklandığını dile getirdi. Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkeme tarafından alınan karara onay verdi ve dosyası temyiz amacıyla Yargıtay'a yollandı. Yargıtay ise Şeker'in aldığı 12,5 senelik hapis cezasının fazla olduğunu söyleyerek, 1. Ceza Dairesi'ne kararın bozulması talebinde bulundu.

 kadir şeker tahliye olacak mı

Yargıtay kararını bozdu!

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Şeker'in aldığı cezayı fazla bulduğu için kararın bozulmasını onayladı. Kararın bozulması gerekçesi olarak şunlar söylendi:

"Sanık Kadir'in eylemini, maktulden kaynaklanan ve olay yerinden uzaklaşmakta olan sanığı tehdit etmesi, hakaret etmesi, üzerine yürüyerek tekme tokat vurması, boğazını sıkarak sanığı basit tıbbi müdahale ile yaralaması neticesinde gerçekleştirdiği' anlatıldı. Tahrik dolayısıyla 12 yıl ile 18 yıl arasında ceza verilmesi gerektiğini belirleyen 5237 sayılı TCK'nin 29. maddesi gereğince uygulama yapılırken haksızlık içeriğinin ulaştığı boyut dikkate alınarak asgari düzeyde cezaya yakın bir ceza belirlenmesi yerine, yazılı şekilde 15 yıl hapis cezasına hükmedilmek suretiyle fazla ceza tayini, bozmayı gerektirdiğinden, sanık müdafi ve Cumhuriyet savcısının temyiz taleplerinin kabulü ile Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi´nin 15/04/2021 tarih ve 2021/390 Esas, 2021/705 Karar sayılı kararının CMK'nın 302/2. maddesi gereğince isteme uygun olarak bozulmasına karar verildi."

Kadir Şeker tekrardan hakim karşısında!

Yargıtay, Kadir lehine tahrik hükmünün en üst seviyelerde uygulanması gerektiğine hükmederek, dosyayı yerel mahkemeye göndermeye karar verdi. Alınan karar sonrasında Şeker, bugün tekrardan hakim karşısında olacak. Konya 3. Ağır Ceza Mahkeme heyeti, Yargıtay'ın verdiği karara dikkat ederek haksız tahrik indirimini en üst seviyelerde uyguladığında Kadir'in aldığı ceza on seneye inecek. Cezaevinde yattığı süreçte dikkate alındığında Şeker'in tahliye edileceği düşünülüyor.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal