AK Parti Ankara'da ilçe başkanlarını belirliyor: İşte öne çıkan isimler…

Ankara'da 25 ilçenin 19'unu yöneten AK Parti, belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor. Mevcut 7 başkanın tekrar aday olacağı belirtilirken, özellikle Keçiören için merakla beklenen isimler ortaya çıktı.

22.01.2024-12:06 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-16:54)

AK Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u aday göstermeye hazırlanıyor. Bu durum, Keçiören Belediye Başkanlığı için yeni bir ismin belirlenmesi anlamına geliyor. İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın Keçiören Belediye Başkanlığı için aday olabileceği belirtilirken öte yandan, Altınok'un yerine geçebilecek diğer güçlü adaylar arasında eski Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal bulunuyor.

Çankaya’da genç isim

Ankara'nın en kalabalık ilçesi Çankaya'da, AK Parti'nin genç ve dinamik bir ismi olan Duhan Kalkan'ın aday gösterilebileceği ifade edildi. Uluslararası ilişkiler ve hukuk fakültesi mezunu olan Kalkan, Çankaya'da AK Parti'nin avantaj elde etmesini sağlayabilir. Çankaya, genellikle CHP'nin kalesi olarak biliniyor, ancak AK Parti burada iddialı bir isimle yarışa girebilir. Altındağ'da ise eski Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı ve aynı zamanda eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin adı geçiyor. Üç dönem Altındağ belediye başkanlığı yapan Tiryaki, "Efsane Başkan" olarak anılmakta. Tiryaki'nin tekrar Altındağ Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesi, ilçede uzun yıllara dayanan deneyimi nedeniyle önemli bir tercih olabilir.

Birçok ilde aynı adaylar devam edecek

Mamak'ta da Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Sincan'da Murat Ercan, Akyurt'da Hilal Ayık, Kahramankazan'da Serhat Oğuz, Evren'de Hüsamettin Ünsal, Güdül'de Muzaffer Yalçın, Beypazarı'nda Tuncer Kaplan ve Kızılcahamam'da Süleyman Acar ile yola devam edileceği bildirildi.

Açıklanamayan diğer ilçelerin ise, önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor. 


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal