Doğu Karadeniz kara teslim oldu: 220 köye ulaşım sağlanamıyor

Doğu Karadeniz’i etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle Giresun, Gümüşhane, Rize ve Bayburt'ta toplam 220 köye ulaşım sağlanamıyor. Ekipler yol açma çalışmalarını sürdürüyor. İşte detaylar…

22.01.2024-11:36 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-17:39)

Türkiye’de etkisini artıran soğuk hava ve kar yağışı, Doğu Karadeniz’de günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Giresun, Gümüşhane, Rize ve Bayburt'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle bu 4 ildeki 220 köye ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

220 köye ulaşım sağlanamıyor

AA’da yer alan habere göre; Giresun İl Özel İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Alucra'da 1, Çamoluk'ta 16, Dereli'de 25, Keşap'ta 1 ve Şebinkarahisar'da 19 olmak üzere toplamda 62 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi. Açıklamada, ekiplerin yolların tekrar ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Doğu Karadeniz Kar Yağışı

Gümüşhane’de 99 köy ulaşıma kapandı

Gümüşhane'de kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım sorunları yaşanan 99 köy bulunuyor. İl Özel İdaresi, öncelikle diyaliz hastaları, cenaze ve acil durumları olan köylere odaklanarak, 36 personel ve 18 iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Rize’de 11 iş makinesi çalışıyor

Çamlıhemşin'de 7, İkizdere'de 22 olmak üzere toplam 29 köy yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı Rize'de, İl Özel İdaresi ekipleri 15 personel ve 11 iş makinesiyle çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Karayolları ekipleri ise Ovit Dağı Sivrikaya mevkisindeki tünel bölgesi ile Ayder Yaylası'nda ulaşımda aksama yaşanmaması için yol açma ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor.

Bayburt’ta kar yağışı halen sürüyor

Bayburt'ta gece boyunca devam eden kar yağışı, şehir genelinde ulaşımı olumsuz etkiledi. Merkezdeki 13, Aydıntepe'deki 8 ve Demirözü'ndeki 9 köy yolunun kar nedeniyle kapanmasıyla birlikte, toplamda 30 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi, 20 personel ve 8 iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarına devam ederken, belediye ekipleri cadde ve sokaklardaki biriken karları temizliyor. Aynı zamanda Karayolları ekipleri, sorumluluk alanlarındaki yollarda kar küreme ve tuzlama faaliyetleriyle ulaşımın sorunsuz devam etmesini sağlıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal