Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için 1.650 TL destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına yatırılan çocuklar için destek ödemeleri hakkında önemli bir açıklama yapıldı.

11.04.2022-13:15 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-13:22)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda ihtiyaç sahibi vatandaşlar için para ödemelerinin hesaplara aktarıldığı ifade edildi. İhtiyaç sahibi olan ailelere, çocuklarının masrafları daha rahat karşılayabilmeleri için sağlanan destek ödemelerinin yatırıldığı belirtildi. 

Bu doğrultuda SED ödemelerinin yapıldığı belirtilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının duyurusunda her çocuk için 1650 TL’nin hak sahibi ailelerin hesaplarına yatırıldığı aktarıldı.

Nisan ayında 239 milyon lira yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda: “İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için nisan ayında toplam 239 milyon TL SED’i hesaplara yatırdık.” sözlerinde bulundu.

1.650 TL destek!

Aile Bakanı Yanık açıklamalarında her çocuk için ortalama 1650 TL para ödemesi yapıldığını belirtti. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için nisan ayında 239 milyon lira SED’i hesaplara yatırdıklarını ve SED’den yararlanan çocuklarımız için ayrıca birçok sosyal ve kültürel etkinlik de düzenlendiğini bildirdi.

Her yönden destekleniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda: "Çocuklarımızı maddi ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal ve kültürel yönden de destekleyerek diğer akranları gibi sosyal hayata katılmalarını amaçlıyoruz." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal