Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı yeni ekonomi paketini duyurdu: dar gelirli vatandaşın cebini rahatlatacak..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ihtiyaç sahibi aileler için hazırlanmış yeni ekonomi paketini açıkladı. Hazırlanan paket kapsamında herkese devlet tarafından 1,611 TL destek ödemesi yapılacak.

31.03.2022-17:57 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-18:11) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı yeni ekonomi paketini duyurdu: dar gelirli vatandaşın cebini rahatlatacak..

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan yardım ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi aileler için SED ödemesi yapılacağını açıkladı. Açıklama kapsamında ödeme alma hakkı kazanan ailelere 1,611 TL ödeme yapılacak.

Yeni ekonomi paketi kapsamında 1,611 TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni ekonomi paketini açıkladı. Hazırlanan paket kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak adına 1,611 TL yardım ödemesi yapılacağı açıklandı.

Açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapıldı. Yanık, çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere çocukların okul masraflarını ve diğer gereksinimlerini kolay karşılayabilmeleri adına yardım ödemesi yapılacağı açıklandı.

Yeni Ekonomi Paketi

SED yardımı nedir?

SED yardımı, çocukları korumak ve çocuklu aileleri desteklemek adına devlet tarafından ailelerine yapılan yardım ödemesidir. Açılımı Sosyal ve Ekonomik Destek olan SED ödemesi, her ay belirlenen tarihler arasında ihtiyaç sahibi ailelere verilmektedir.

SED yardımının amacı yoksul ve muhtaç ailelerin çocuklarının okul ve temel ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile verilmektedir. SED yardımını alabilmek için ihtiyaç sahibi ailelerin öncelikle belirlenen şartlara uygun olması ardından ise başvuruda bulunması gerekmektedir.

SED yardımını kimler alabilir?

- Daha önce sosyal yardım kuruluşlarından SED yardımı alması durumunda ailesinin bakabileceği durumda olan çocukların aileleri

- Ekonomik yoksunluk içerisinde olan aileler

- SED yardımı almadığı durumda çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayacak olan aileler

- Haklarında bakım tedbiri kararı verilmemiş olan aileler

- Ailesi SED yardımı aldığı takdirde bakılabilecek olan çocukların aileleri

- Hakkında bakım tedbir kararı verilen ancak yaş sınırını doldurmuş, kendisine bakan ailenin yanından ayrıldıktan sonra iş ve meslek edindirme kurslarına devam eden çocuklar

- Hakkında bakım tedbir kararı verilen ancak yaş sınırını doldurmuş, kendisine bakan ailenin yanından ayrıldıktan sonra il ve meslek sahibi olamamış çocuklar

- SED yardımı ile desteklenmedikleri durumda muhtaç hale düşecek olan gençler

- Olağanüstü afet, felaket, kaza ve hastalık durumlarından dolayı kendisine ve ailesine bakacak maddi durumu olmayan aileler

- Ölümcül bir hastalık yüzünden ameliyat olması gereken ya da vefat eden kişilerin çocukları

SED yardımı başvurusu nasıl yapılır?

SED yardımı başvurusunda bulunmak isteyen ihtiyaç sahibi ailelerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlükleri ya da Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlükleri üzerinden bizzat başvuru işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Yardım başvurusunda bulunmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler, başvuruları hazırladıkları dilekçe üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Bunun yanı sıra e – devlet üzerinden anne ve babaların SED yardımı başvurusunda bulunma hakkı vardır.

E-devlet üzerinden SED yardımı başvurusunda bulunmak isteyenlerin T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra ashb sosyal ekonomik destek ön başvurusu sayfası üzerinden hazırlanmış başvuru formunu doldurması yeterli olacaktır.

SED yardımı başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

SED yardımı başvurusunda bulunmak isteyen ihtiyaç sahibi ailelerin öncelikle başvuru için talep edilen belgeleri hazırlaması gerekmektedir. SED yardımı başvurusu için gerekli belgeler:

- Başvuru dilekçesi 

- T. C. kimlik numarası nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

- Sağlık raporu

- Çocuklara ait öğrenci belgesi

- Çocuklara ait İŞKUR ya da meslek kurslarına yapılmış olan başvuruya ait belge

- Çocuklara ait T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi

- Gelir belgesi

- İkametgah belgesi

- Fakirlik belgesi

SED yardım başvurusu sorgulaması nasıl yapılır?

SED yardım başvurusu başvurusunda bulunan ihtiyaç sahibi aileler, başvurularının ne durumda olduğunu öğrenmek için sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler. SED yardım başvurusu sorgulama işlemi için başvuruda bulunan aileler ALO183 ya da ALO144 üzerinden ya da e devlet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden başvurularını sorgulayabilirler.

Başvuru sorgulama işlemi sonrasında başvurusu onaylanmış olan ihtiyaç sahibi aileler, yılda bir defa ya da bazı özel durumlarda yılda iki defa olmak üzere yardım alma şansına sahip olacaktır. SED yardım başvuru sonucu yoğunluğa bağlı olarak 2 hafta içerisinde belirlenmektedir.

SED yardımı hangi durumlarda kesilir?

- Ailenin SED yardımı alması durumunun ortadan kalkması

- Ailenin muhtaçlık durumunun sona ermesi

- Çocuğun kendi yaşamını devam ettirecek imkanlara sahip olduğu kanaatinin oluşması

- Çocuğun vefat etmesi

- Ailenin bilgi vermeden ikametgah adresini değiştirmesi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal