Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı 4 binden fazla kişi için personel alımı yapacağını açıkladı. Böylece hangi meslek gruplarının başvurabileceği belli oldu. 2022 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı personel alımları başlıyor.

31.12.2020-08:00 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-17:17) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı

Müjdeli haber geldi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı için son haftaya girildi. 4500 kişinin işe alınacağı bu süreçte birçok iş kolu için alım gerçekleşecek. Yapılan açıklamalara göre alımlar geçtiğimiz haftalarda başladı ve yakında bitecek.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKA BAKANLIĞI BAŞVURULARI NE ZAMAN? 

Bakan Derya Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na alınacak personel başvuruları hakkında açıklamalarında bulunmasından bir ay geçti ve personel alımları yakında bitiyor. Bakan Yanık, "6 bin personel için pozisyon ihdasımız gerçekleşti. Bakanlığımızda bir kerede en büyük personel istihdamı olacak. 6 bin personelin 1500'ü ASDEP'li olacak. Geriye kalan 4500 personel de meslek uzmanı avukat bakım personeli, idari personel sosyal çalışması, çocuk gelişimci, psikolog, sosyolog gibi meslek personeli arkadaşlarımız olacak. Süreç başladı. 2022'nin ilk çeyreğinde çalışma arkadaşlarımızla başlamayı ümit ediyoruz." açıklamalarını Aralık ayında yaptı. İşe alımlar 10 Ocak tarihinde başladı ve 20 Ocak'ta bitecek.  

HANGİ MESLEKLER İÇİN KADRO AÇILDI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4 bin 175 kişiyi işe alacağını açıkladı. Kontenjanda aile sosyal destek personeli, sosyal çalışmacı, psikolog, fizyoterapist, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, öğretmen, öğretmen, avukat, hemşire, diğer sağlık personeli, büro personeli, yurt yönetim personeli için yer bulunuyor.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yapılan açıklamayla birlikte genel başvuru şartları da açıklandı. Şartlar şu şekildedir: 

- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin  (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

- Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak (başvurduğu sözleşmeli personel pozisyonu için belirlenen öğrenim düzeyinin üstü bir öğrenim düzeyinde mezun durumda olup bu öğrenim düzeyinde KPSS puanı bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.),

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

- 65 yaşını bitirmemiş olmak,

- 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.(Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlar, öğrenim durumu itibariyle ihraz edilen sözleşmeli bir unvana ilişkin bir pozisyona atanmak suretiyle unvan değişikliği yapanlar ile eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla beraber; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak yer değişikliği yapamayanlar bir yıllık bekleme süresine tabi değildir)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal