Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan destek programı: "Evde Bakım Yardımı 4,2 milyar TL ile hayata geçiyor!”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine yönelik önemli bir destek programının hayata geçirildiğini duyurdu. Bakan Göktaş, bu kapsamda bu ay içerisinde toplamda 4,2 milyar TL'lik Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatırılmaya başlandığını belirtti.

15.03.2024-14:21 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-16:23) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan destek programı: "Evde Bakım Yardımı 4,2 milyar TL ile hayata geçiyor!”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık bünyesinde sunulan önemli aile odaklı bakım hizmetlerinden biri olan Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri amacıyla başlatıldığını hatırlattı. Göktaş, bu yardımın temel amacının, engelli vatandaşların aileleriyle birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine katkı sağlamak olduğunu vurguladı. "Evde Bakım Yardımı, engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz." diyen Göktaş, bu programın engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak günlük yaşamlarını sürdürmelerine olanak tanıdığını belirtti. Ayrıca, bu yardım sayesinde bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu vurguladı.

Göktaş, "Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz." şeklinde konuştu. Bu çerçevede geliştirilen bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bir ferdi için erişilebilirlik ve eşitlik ilkesine dayalı hizmetler sunulduğunu dile getirdi. Evde Bakım Yardımı'nın, engelli bireylerin ailelerine sağladığı ekonomik destek ile birlikte, engellilerin sosyal hayata katılımlarının ve yaşam standartlarının artırılmasına da önemli katkılar sunduğuna değinen Göktaş, bu yardım programının devletin sosyal refah politikaları kapsamında ayrıcalıklı bir yeri olduğunu vurguladı.

Son olarak, Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın engelli bireylerin ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmak adına önemli bir adım olduğunu belirterek, bakanlık olarak bu alanda yapılan çalışmaların sürdürüleceğini ve engelli vatandaşların toplumda tam ve etkin bir şekilde yer almalarını desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.


Evde Bakım Yardımı ile destekler devam edecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık bünyesinde sunulan en kritik aile odaklı bakım hizmetlerinden biri olan Evde Bakım Yardımı'nın, 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri amacıyla hayata geçirildiğini hatırlattı. Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini koruyarak bakımlarının evde yapılmasını öncelikli hedef olarak belirledik. Evde Bakım Yardımı, engellilerin yaşam alanlarından ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı programı kapsamında bakıma muhtaç tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşlara verilen desteğin aile bütünlüğünü koruduğunu vurgulayarak, "Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.


559 bin kişi yardımdan yararlanıyor

Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında sağlanan destek miktarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Hak sahibi başına aylık 7 bin 608 TL ödeme yapıyoruz. Bu yardım, ailelerin bakım sürecindeki yükünü hafifletirken, bakıma muhtaç bireylere daha iyi bir yaşam sunmaya yönelik önemli bir adımdır" diye konuştu.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın, engelli bireylerin yaşam standartlarını yükseltmek, aile içi dayanışmayı güçlendirmek ve toplumsal farkındalığı artırmak adına hayati bir rol oynadığını belirtti. Bu kapsamda, bakanlık olarak toplam 4,2 milyar TL'lik Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatırılmaya başlandığını açıklayan Göktaş, bu adımın engelli bireylerin ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir katkı sağladığını ifade ederek şu cümlelerde bulundu:

"Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. Halihazırda 559 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal