Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları netleşti: Yıllık 12 bin 800 liralık indirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları netleşti. Buna göre ev hanımları için emeklilik yolu açılırken, prim ödemeleri konusunda da 3’te 1 oranında devlet desteği sağlanacak. İşte diğer detaylar...

01.05.2023-10:15 - (Son Güncelleme: 01.05.2023-17:08) Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları netleşti: Yıllık 12 bin 800 liralık indirim

Aile Koruma Kalkanı Programı’nda yer alan detaylar ortaya çıkmaya başladı. 3 ana başlıktan oluşan programla beraber ev hanımlarının emekli olması sağlanacak. Ayrıca gelir tamamlayıcı aile destek sistemi ve yeni evlenecek çiftlere destekler yer alıyor. 

Yıllık 12 bin 800 liralık indirim

Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detaylarını anlatan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emre Gülşen, ATV Haber'e yaptığı açıklamada 3 başlıkta yer alan maddeleri tek tek açıkladı. Buna göre ev hanımlarının emekli olabilmesi için prim ödemelerinin 3'te 1'i devlet tarafından karşılanacak. 2023 yılı itibariyle 3 bin 202 TL ödenen prim 2 bin 135 TL'ye indirilecek. Yani primlerde bin 67 TL'lik bir indirim olacak. Bu da yıllık 12 bin 800 TL'ye karşılık geliyor.

Aile Koruma Kalkanı Programı

Her çocuk için erken emeklilik

Programda yer alan bir başka detaya göre ise ev hanımları çocuk sayılarına göre daha erken emekli olabilecek. Örneğin bir ev hanımının 3 çocuğu varsa, her çocuk başına bir yıl olmak kaydıyla 3 yıl erken emekli olabilecek.

Yeni evlenecek çiftlere verilecek desek ise 2 yıl ödemesiz kredi desteği ile olacak. 150 bin TL'ye kadar sıfır faizle kredi desteği imkanı sunulacak.

Aileden en az bir kişiye iş imkanı

Her aileden en az bir kişiye iş imkanı da programdaki maddeler arasında yer aldı. Özel sektörde bu kişilerin İŞKUR aracılığıyla istihdama kazandırılması planlanırken, bunun mümkün olmadığı şartlarda kamuda işçi olarak istihdam edilecekler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal