Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurmuştu: Dünya nefes kesen operasyonu konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm dünyaya canlı olarak duyurduğu nefes kesen operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el-Kureyşi'nin etkisiz hale getirildiği operasyon dünya basınında geniş yankı uyandırdı. İşte detaylar...

01.05.2023-09:57 - (Son Güncelleme: 01.05.2023-17:08) Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurmuştu: Dünya nefes kesen operasyonu konuşuyor

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) uzun süredir takip ettiği sözde DEAŞ lideri Ebu Hüseyin el-Kureyşi'nin ölümüyle terör örgütüne büyük darbe vuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelişmeyi dünyaya duyurdu. Geçtiğimiz ekim ayında selefi Ebu el-Hasan el-Haşmi el-Kureyşi'nin Suriye'de öldürülmesiyle göreve gelen el-Kureyşi'nin öldürüldüğüne ilişkin ayrıntılar ve Erdoğan'ın açıklamaları dünyada ses getirdi.

Tüm dünya canlı yayında öğrendi

Dün akşam konuştuğu canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadeleye yönelik mesajlar verirken el-Kureyşi'nin etkisiz hale getirildiği haberini tüm dünyaya şöyle duyurmuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Operasyon

”MİT, DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Hüseyin el-Kureyşi’yi uzun süredir takip ediyordu. Bu şahıs dün Suriye’de etkisiz hale getirildi. Terör örgütleri ile mücadelemiz ayrım yapmadan devam ediyor."

Suriye'nin kuzeyinde görevli AFP muhabirinin aktardığına göre Türkiye istihbarat ajanları ve yerel polis cumartesi günü Afrin'de yer alan Cinderes'teki bir bölgeyi kuşattı. Operasyonun hedefinde ise okul olarak kullanılan metruk bir çiftlik vardı.

Patlama sesi duyuldu

Yöre halkından Reuters'a konuşan bir kişinin anlattıklarına göre ise cumartesiyi pazara bağlayan gece boyunca bölgede çatışmalar yaşandı. Yaklaşık 1 saat süren çatışmanın ardından yöre halkı büyük bir patlama sesi duydu.

Suriye uzmanı ABD'li siyaset Charles Lister, operasyonu "Hedefteki ev önce dronelar ile çevrilip takibe alındı; sonra kuşatıldı ve ve hedefe 'teslim ol' çağrısı yapıldı. Çağrıyı reddedip kendini patlattı" sözleriyle anlattı.

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeyi duyurduğu açıklamalara yer veren CNN International ise haberinde DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el-Kureyşi'nin ekim ayında Suriye'de ÖSO tarafından öldürülen Ebu el-Hasan el-Haşmi el-Kureyşi'nin halefi olduğunu belirtti.

DEAŞ, Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi öldürüldüğünü 30 Kasım'da duyurmuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal