Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yapılacak? 2022 Aile Destek Paketi başvurusu nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağlayacağı Aile Destek Paketi başvuru sürecinin detayları ihtiyaç sahiplerinin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yapılacak? 2022 Aile Destek Paketi başvurusu nasıl yapılır? İşte Aile Destek Paketi’nin merak edilenleri...

22.07.2022-12:30 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-12:30)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz ay duyurduğu Aile Destek Paketi kapsamında yapılacak ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Aile Destek Paketi ödemelerinden faydalanmak isteyen ihtiyaç sahipleri ise paketin ödeme tarihini ve nasıl başvuru yapılacağını merak ediyor. Peki Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yapılacak? 2022 Aile Destek Paketi başvurusu nasıl yapılır?

Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yapılacak?

Aile Destek Paketi başvuruları 27 Haziran 2022 tarihi itibariyle başlamıştı. İlk başvuru yapan kişilerin ödemeleri ise Kurban Bayramı’nın öncesinde kendilerine ödendi. Devam eden paketlerin tarihleri henüz belli olmasa da Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Aile Destek Programı'nın ilk ödemesini Temmuz ayında yapıyoruz." ifadelerini kullanmıştı. 

Aile Destek Paketi

2022 Aile Destek Paketi başvurusu nasıl yapılır?

Aile Destek Paketi başvurusu konusunda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘’Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız" sözlerine yer vermişti.

Aile Destek Paketi’ne başvuru yapmak isteyenler E-Devlet sistemi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığı ile de başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Aile Destek Paketi yardımını almaya hak kazananlar 12 ay boyunca ödeme almaya devam edecek. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal