Aile Bakanı Derya Yanık açıkladı: 2,1 milyar TL hesaplara yattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ekim ayına ilişkin yapılan yardımları açıkladı. Bakan Yanık açıklamasında 2,1 milyar TL’lik yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının hesaplara yattığını duyurdu.

08.10.2022-10:13 - (Son Güncelleme: 08.10.2022-17:19) Aile Bakanı Derya Yanık açıkladı: 2,1 milyar TL hesaplara yattı

Türkiye’de Ekim ayına ilişkin verilen yaşlı ve engelli aylıklarıyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan bir açıklama geldi. Bakan Yanık, Ekim ayında 1,2 milyar TL’si yaşlı aylığı, 930 milyon TL’si engelli aylığı olmak üzere toplamda 2,1 milyar TL’lik sosyal yardım ödeneğinin hesaplara an itibariyle yatırıldığını duyurdu. 

2,1 milyar TL hesaplara yattı

Bakan Yanık’ın Ekim ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıklarıyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Bakan Yanık açıklama

‘’Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Bakan Yanık, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Ekim ayına ilişkin 2,1 milyar TL yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık" 

Bakan Yanık açıklamasının devamında engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal