ABD elçiliğinden Yunanlara destek: ABD ordusunun gemisi Girit adasında

ABD’den Yunanistan’a desteği sürüyor. Atina’da bulunan ABD Büyükelçiliği, Yunanistan’da bulunan ABD uçak gemisi ve savaş uçaklarının olduğu bir fotoğrafı sosyal medyadan paylaştı. Ayrıntılar haberimizde...

08.10.2022-09:49 - (Son Güncelleme: 08.10.2022-17:22) ABD elçiliğinden Yunanlara destek: ABD ordusunun gemisi Girit adasında

Son zamanlarda yükselişe geçen Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, ABD’nin Yunanistan’da askeri üsler kurmasıyla beraber daha da arttı. Birçok siyasi yetkili bu üslerin Rusya’nın olası saldırılarına karşı hazır olunması amacıyla kurulduğunu ifade etse de askeri stratejistler birçoğuna göre tam tersi bir durum hakim durumda.

ABD ordusunun gemisi Girit adasında

İspanya ile Adriyatik denizinde ortak tatbikat yapan ABD ordusuna ait George W.Bush adlı gemi, Yunanistan'ın Girit adasına demirledi.

ABD'nin adadaki Suda koyunda bulunan Amerikan deniz üssünün rıhtımına demirleyen gemi mürettebatının dinlenmesi için 10 Ekime'e kadar Girit adasında kalacak. ABD'den uçak gemisine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Yunanistan ABD

ABD elçiliğinden Yunanlara destek paylaşımı

ABD'nin Yunanistan Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından uçak gemisinin yer aldığı bir fotoğraf paylaştı. Söz konusu paylaşımda ‘’İki şey birlikte güzel, Yunan doğası ve ABD'nün gücü" ifadeleri yer aldı.

George Bush gemisinin özellikleri nelerdir?

USS George HW Bush (CVN-77) onuncu ve sonuncu Nimitz - SuperCarrier sınıfı ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait uçak gemisi. Savaş gemisine ABD'nin 41. Başkanı ve II. Dünya Savaşı sırasında savaş pilotu olan eski Merkezi İstihbarat Direktörü George H.W. Bush'un ismi verilmiştir. 

İnşaatı 2003 yılında başlayan geminin inşaası Northrop Grumman Newport News tersanesinde tamamlanmıştır. 2009 yılında 6.2 milyar $ maliyetle tamamlandı ve ana limanı Virginia'da bulunan Norfolk Deniz Limanı'dır. 333 m (1.092 fit) büyüklüğünde ve 100.000 tonun üzerinde yer değiştirerek hareket kabiliyetine sahip CVN-77 dünyanın en büyük savaş gemilerindendir. En yüksek hızı 30 deniz milini aşmakta; iki nükleer reaktörle çalışmakta ve yakıt ikmali yapmadan 20 yıldan fazla çalışabilmektedir. Gemi 6 bin mürettebat ve 85 savaş uçağı taşıyabiliyor. Kendine has özellikleri CVN-77'yi Nimitz sınıfındaki diğer gemilerden farklı kılmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal