Ahmet Yener kimdir, nereli? YSK yeni başkanı Ahmet Yener kaç yaşında ve evli mi? YSK Başkanı Ahmet Yener hayatı ve biyografisi

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yeni başkanı olan Ahmet Yener, görevine başladığı süreden itibaren araştırmalara konu oldu. Görev süresi sona eren Muharrem Akkaya yerine yeni YSK Başkanı olan Ahmet Yener hakkında bilgi edinmek isteyenler internete yöneldi. Peki Ahmet Yener kimdir, nereli? YSK yeni başkanı Ahmet Yener kaç yaşında ve evli mi? YSK Başkanı Ahmet Yener hayatı ve biyografisi haberimizde...

26.01.2023-17:17 - (Son Güncelleme: 26.01.2023-17:17) Ahmet Yener kimdir, nereli? YSK yeni başkanı Ahmet Yener kaç yaşında ve evli mi? YSK Başkanı Ahmet Yener hayatı ve biyografisi

2023 seçimlerinin gerçekleşeceği tarih olan 14 Mayıs’tan önce seçimi organize edecek olan Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) çok kritik bir görev değişimi yaşandı. Görev süresi sona eren mevcut YSK Başkanı Muharrem Akkaya’nın yerine yeni YSK Başkanı Ahmet Yener oldu. Kritik görevlerden birisine atanan Yener’in hayatı, göreve atanır atanmaz pek çok kişi tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. YSK Başkanı Ahmet Yener hayatı ve biyografisini öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Ahmet Yener kimdir, nereli? YSK yeni başkanı Ahmet Yener kaç yaşında ve evli mi?

YSK yeni başkanı Ahmet Yener kimdir?

YSK’nın yeni Başkanı olarak görevine başlayan Ahmet Yener, 13 Nisan 1966 tarihinde Ankara’nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. Lise eğitimini Ankara İmam Hatip Lisesi’nde, üniversite eğitimini ise 1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Yener, askerliğini de kısa dönem olarak Ankara’da yaptı.

YSK Yeni Başkanı Kimdir

Hukuk dünyasına hakim adayı olarak giriş yapan Ahmet Yener, sonrasında sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerini icra etti. 

22 Aralık 2011 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçilen Yener, halen Yargıtay 21. Hukuk Dairesi Üyesi unvanıyla görevine devam etmektedir. 

Yener’in “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları”, “İş Kazası ve Meslek Hastalığı”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları” adlarında ortak çalışmaya dayalı dört adet eseri bulunmaktadır.

An itibariyle YSK Başkanı görevine atanan Ahmet Yener, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal