Ahmet İskender kimdir, neden aranıyordu, suçu neydi? Hrant Dink davası firari hükümlüsü Ahmet İskender yakalandı!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada firari hükümlü olarak aranan Ahmet İskender yakalandı. Kırgızistan'da sahte pasaport ile yakalanan Ahmet İskender gözaltına alındı.

05.03.2022-15:42 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-15:43) Ahmet İskender kimdir, neden aranıyordu, suçu neydi? Hrant Dink davası firari hükümlüsü Ahmet İskender yakalandı!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine dair açılan davada firari hükümlü olarak aranan Ahmet İskender Kırgızistan İçişleri Bakanlığı Aşırılık ve Yasa Dışı Göçle Mücadele görevlileri tarafından sahte pasaport ile yakalanarak göz altına alındı. Kırgızistan İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ahmet İskender (38) hakkında 'sahte pasaport ile ülkeye giriş yapmak' ve 'belgede sahtecilik' suçlarından dolayı dava açıldı. Açılan dava sonucunda Ahmet İskender'in Bişkek Pervomay İlçe Mahkemesi tarafından iki ay tutuklu olarak kalması hükmedildi. 

Ahmet İskender kimdir, neden aranıyor

Ahmet İskender kimdir, neden aranıyor?

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davaya bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 17 Ocak 2012 tarihinde açıkladığı karara göre diğer sanıklar ile birlikte 24 Ocak 2007 tarihinde tutuklanmış olan Ahmet İskender'i de "tasarlayarak adam öldürmeye yardım etmek" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Verilen bu ceza 13 Mayıs 2013 tarihinde Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanarak kesinleşmişti. 

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde 87 sanıklı dava devam ederken yargılama sürmecede kalmasın diye aralarından Ogün Samast'ın da bulunduğu 9 sanık hakkındaki dosya karara bağlanması için ayrılmıştı. 17 Temmuz 2019 tarihinde 9 sanık hakkında hüküm veren Mahkeme heyeti 7 sanığa ceza vermişti. Bu sanıklardan birisi olan Ahmet İskenderli'ye "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilerek onaylanmıştı. Verilen bu cezadan sonra Ahmet İskenderli'nin yurtdışına kaçtığı tespit edilmiş Dink davası ise aralarında Fetullah Gülen, eski emniyet müdürleri ve jandarma komutanları bulunan 78 sanıkla devam etmiştir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal