Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın Kuracağı Partiler Yüzde Kaç Oy Alır?

Konsensus Araştırma'nın Başkanı Murat Sarı, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kuracağı partilerle ilgili tahminini açıkladı. Sarı, bu partilerin yüzde 3 - 4 civarında oy alacaklarını söyledi.

24.07.2019-13:50 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-13:39) Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın Kuracağı Partiler Yüzde Kaç Oy Alır?

Anket firması Konsensus Araştırma'nın Başkanı Murat Sarı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Devlet Bakanı Ali Babacan liderliğinde kurulacağı iddia edilen partiler ile alakalı açıklamalar yaptı. “Birleşirler mi bilemiyoruz tabii bu siyaset, fakat ayrı ayrı parti kurarlarsa ayrı ayrı yok olur giderler” açıklamasını yaptı.

AK Parti’nin kurucu üyeliğinden istifa ederek yeni parti çalışmalarına girişen Ali Babacan ve birkaç ilde konferanslar vererek AK Parti’nin politikalarını eleştiren Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı iddia edilen partilerin toplumdaki karşılıklarının ne olacağı da merak ediliyor. Yeniçağ'dan Tolgahan Karaoğlu'na açıklamalar yapan Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, Babacan ve Davutoğlu tarafından kurulacağı beklenen partilerin toplumda karşılığının nasıl olacağına yönelik açıklamalar yaptı.

"YÜZDE 3’LERDE, YÜZDE 4’LERDE KALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Babacan ve Davutoğlu’nun kuracağı partilerle alakalı şimdilik herhangi bir araştırma yapmadıklarını söyleyen Murat Sarı, belirli bir oranda AK Parti’den ve CHP dahil diğer partilerden oy alabileceklerini fakat bu oy oranının yeterli oranda olmayacağını ifade etti. Sarı, “Şu aşamada oyların çok düşük seviyede kalırlar gibi görünüyor. Bu yılın sonunda veya önümüzdeki yıl bir seçim yapılsa yüzde 3’lerde, 4’lerde kalacaklarını düşünüyorum. Çok fazla bir oy alacaklarını düşünmüyorum. Tabii bekleyip görmek gerek çünkü konjonktür çok hızlı değişiyor. Bundan sonraki süreçte neler olacağını kestirmek zor” sözlerini kullandı.

Sarı, Davutoğlu ve Babacan’ın kamuoyunda istedikleri seviyede gündem oluşturamadıkları için geri çekildiklerini söyleyerek “Şu aşamada bekleyip görmek gerek diye düşünüyorum” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal