Ahmet Çakar, TFF'nin aldığı hakem kararı ile ilgili olarak yetkilileri göreve davet etti!

Ünlü yorumcu Ahmet Çakar, geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından paylaşılan sezonun geri kalanında görev yapamayacak olan hakemler listesi ile ilgili olarak çok sert konuştu.

09.03.2022-09:15 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-09:15) Ahmet Çakar, TFF'nin aldığı hakem kararı ile ilgili olarak yetkilileri göreve davet etti!

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu ile birlikte yürüttüğü çalışmanın ardından Spor Toto Süper Lig'de sezonun geri kalan bölümünde görev alamayacak olan hakemleri resmen açıklamıştı.

Kararın nedeni açıklanmadı!

Açıklanan listede yer alan kariyerli, FIFA kokartlı hakemler büyük şaşkınlık yaratırken, alınan bu kararın nedeninin ise henüz ne olduğu bilinmiyor.

TFF GÖREV ALAMAYACAK OLAN HAKEMLER

Ahmet Çakar'dan sert açıklamalar

Eski bir hakem olan spor yorumcusu Ahmet Çakar, Sabah Gazetesi'ndeki köşe yazısında konu ile ilgili olarak çok sert eleştiriler yaptığı açıklamalarında ;

' TFF ve MHK, Türk hakemliğine en büyük ihaneti yapmıştır. İşin aslı çok açık: Servet Yardımcı, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve MHK üyesi Ahmet Şahin sözüm ona kendilerini kurtarmak için ve onlara destek veren birkaç kulübü mutlu etmek amacıyla 13 hakemin kellesini almışlardır. Bunların içinde FIFA hakemleri var. Bunların içinde Cüneyt Çakır gibi Avrupa'nın en iyi üç hakeminden biri var. Bunların içinde Türk hakemliğinin yıllarca hamal gibi yükünü taşıyan Fırat Aydınus var. Bunların içinde Ali Palabıyık gibi, Abdulkadir Bitigen gibi FIFA hakemleri mevcut. Neymiş yeni yapılanma bırakın bu işleri. Nihat Özdemir, Servet Yardımcı ve Ahmet Şahin aranızdaki iş ilişkisini topluma açıklayın. Bu suç değil. Artık problemler başlayacak. Mesela görev vermeyeceğiniz Abdulkadir Bitigen bu gece Manchester'da VAR hakemi. Mesela kafasını kopartmayı düşündüğünüz Çakır, haftaya Avrupa'da maç yönetecek, sonra da Dünya Kupası'na gidecekti. 2-3 ay maç yönetmeyecek olan bir Çakır, Avrupa'da nasıl maç yönetebilir? Bu yapılanlar TFF ve MHK'de bir avuç adamın birçok hakemi feda etme operasyonudur. Türk futbolu için Sayın Cumhurbaşkanımızı, Sayın Spor Bakanımızı göreve davet ediyorum. Bu 13 hakem maç mı satmıştır? Bu 13 hakem şike mi yapmıştır? Bu 13 hakem uyuşturucu aleminde mi yakalanmıştır ya da terör örgütü üyesi midir ki bunları tasfiye ediyorsunuz? Türk devleti böyle bir şeye izin vermemelidir. Buradan FIFA Başkanı İnfantino'ya sesleniyorum. Bu duruma el koymazsanız Türkiye'de önemli sıkıntılar yaşanacak. Dünyanın en önemli maçlarını yöneten bir adama yani Çakır'a siz Türkiye'de maç yönettirmezseniz şaibeli olan taraf TFF ve MHK'dir. Biliyorum ki bazı TFF üyeleri ve MHK baskı altındadır. Bunların araştırılması gerekir. ' ifadelerini kullanarak sitemkar açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal