Ahit Sandığı Bulundu!

Hz. Süleyman’a ait olduğu düşünülen Ahit Sandığı Çorum’da ele geçirildi.

15.12.2021-17:04 - (Son Güncelleme: 15.12.2021-17:27)

Ünlü aktör Harrison Ford’un canlandırdığı ve kutsal Ahit Sandığı’nın peşine düştüğü Indiana Jones filmlerini aratmayan bir hikâye Çorum’da yaşandı. 

ALTIN KAPLAMA AHİT SANDIĞI HZ. SÜLEYMAN’A MI AİT?

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir kişinin yasa dışı yollarla elde ettiği tarihi eserleri satmaya çalıştığı ihbarını aldı. Zanlıyı takibe alan ekipler düzenledikleri operasyonda altın kaplama bir sandık ele geçirdi. Sandığın Hz. Süleyman'a ait olduğu düşünüldü.

AHİT SANDIĞI ZANILININ ARACINDA BULUNDU

Operasyonla ilgili Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, tarihi eser kaçakçılığı yapan zanlının önce teknik ve fiziki takibe alındığı belirtildi. Polis ekiplerinin bir süre sonra zanlıya ait aracı kent merkezinde durdurduğu ifade edildi. Araçta yapılan aramada, altın kaplama ahit sandığı, altın sikke ve bir de bıçak ele geçirildi.

AHİT SANDIĞININ DAHA SONRA SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Çorum Müze Müdürlüğü uzmanları polisin ele geçirdiği ahit sandığı üzerinde yaptığı incelemede, altın kaplama sandığın ve altın sikkenin, 2017 yılında Amasya'da bulunan ve Hz. Süleyman'a ait olduğu düşünülen 11 parça tarihi eserin devamı niteliğinde olduğunu tespit etti. Uzmanlar tarafından söz konusu eserlerin Roma imparatorluğu dönemine tarihlendiği belirtildi.

AMASYA’DA BULUNAN HZ. SÜLEYMAN’A AİT OLAN TARİHİ ESERLERLER NELER?

Jandarmanın Ekim 2017’de düzenlediği operasyonda Hz. Süleyman'a ait olduğu düşünülen bir mühür ve paha biçilemeyen 11 tarihi eser ele geçirilmişti.

Hamamözü ilçesine bağlı Kızılcaören köyünde bir evde yapılan aramada Hz. Süleyman'a ait olduğu düşünülen bronz mührün yanı sıra üzerinde İbranice yazı ve işaretler yer alan 5 altın kitabe de bulunmuştu. Kitabelerle birlikte altın görünümlü boğa figürlü heykelcik, 2 santimetre ebadında 6 sayfalı Tevrat olduğu düşünülen metal kitabe de ele geçirilmişti. Ayrıca üzerinde İbranice yazılar bulunan muskalık ile 2 adet üzerinde İbranice yazı ve işaretler bulunan büyü kitabı olduğu düşünülen kitabe de ele kaçakçıların elinden kurtulmuştu. O tarihte yakalanan eserler Amasya Müzesi'ne teslim edildi.

ESERLER ORTA ÇAĞ ROMA DÖNEMİNE AİT ÇIKTI

Amasya Müze Müdürlüğü uzmanları ele geçirilen 11 parça tarihi eser üzerinde yaptıkları inceleme sonucunda bulunan bronz mührün Hz. Süleyman’a ait olmadığını, tarihi eserlerin tamamının orta çağ dönemine ait olduğunu belirledi.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal