Ağrı’da karayolları ekiplerinin zorlu mücadelesi: 2 bin rakımda görev

Ağrı'da karlı hava koşulları nedeniyle olumsuz etkilenen yolların açık tutulması için Karayolları ekipleri, dondurucu soğukta gece gündüz mesai yapıyor. Kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde çalışmalarını sürdüren ekipler, sürücülerin güvenli ve sorunsuz bir şekilde yolculuk yapabilmesi için kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

22.01.2024-10:54 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-16:29)

Ağrı'da kış mevsiminin zorlu geçtiği kentte, Karayolları 123. Şube Şefliği ekipleri, ulaşımın aksamasını önlemek için gece gündüz demeden mesai yapıyor. Özellikle Ağrı ile Kars'ın Kağızman ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı bölgelerde kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı zorlu kış şartlarında, ekipler rotatif, greyder, kepçe ve yükleyici gibi araçlarla yoğun bir şekilde yol açma ve genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

7 Gün 24 saat..

Rotatif operatörü Muhammet Sena Aslan, yaptığı açıklamada, çalıştıkları yolun yüksek dağların bulunduğu bölgeden geçtiğini ve burada kar ve tipinin diğer bölgelere göre daha fazla olduğunu belirtti. Ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz bir şekilde sağlanabilmesi için fedakarca çalışmaya devam ettiğini belirten Aslan, "7 gün 24 saat yolu ulaşıma açık tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Allah yardımcımız olsun. Gece gündüz yollardayız. Kar kalınlığının 5 ile 7 metre olduğu yerler var. Burada sürekli çalıştığımız için genelde yolun kapanmasına izin vermiyoruz. Kar kalınlığının iş makinesinin boyunu geçtiği yerler var. Vatandaşın memnuniyeti iyi zaten, biz de onların memnuniyeti için çalışıyoruz." dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal