Ağrı ve Yanma Hissi Varsa Dikkat!

Saçlarda tıpkı kış aylarında olduğunuz gibi belli dönemlerde nezle olabilir. Saç nezlesi kulağa ilginç gelse de özellikle yaz aylarında havuz ve denizden sonra saçların iyi kurutulmamasından dolayı meydana gelir. Peki, saç nezlesi nedir? Saç nezlesi belirtileri nelerdir? Saç nezlesi nasıl tedavi edilir?

09.06.2020-11:55 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-11:57) Ağrı ve Yanma Hissi Varsa Dikkat!

Prenses ve rapunzel hastalığı olarak da bilinen saç nezlesi, kadınlarda erkeklere oranda daha sık görülmektedir. Özellikle yaz aylarında havuz, deniz ve duştan sonra saçların iyi kurutulmamasından meydana gelen saç nezlesi, kaşıntı ve yanma hissi ile kendini göstermektedir. Sizin için saç nezlesi hakkında merak edilenleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

SAÇ NEZLESİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

En belirgin özelliği saç derisinde, özellikle kıl köklerinde ağrı ve yanma hissi meydana gelmesidir. İlk fark edildiği zaman önlem alınmazsa, ilerleyen dönemlerde, saç diplerinde yara ve ileri derecede dökülme meydana gelmektedir.

SAÇINIZDA BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT!

- Saç derisinde iğne batma hissi, yoğun kaşıntı, yanma ve ağrı varsa bunun başlıca nedeni, saçların uzun süre sıkıca toplu tutulması olarak görülmektedir. Yukarıdan aşağıya doğru sıkıca bağlı tutulan saç, saç köklerinin ve derinin hava almasını zorlaştırarak, derinin çekilmesine neden olarak saç köklerinin zorlanmasına ve kopmasına yol açıyor.

- Bir diğer nedeni ise, özellikle uzun saçlara sahip olan kişilerin yıkandıktan sonra saçlarını iyice kurutmamalarıdır. Soğuk havalarda ve rüzgarda zarar görme riski artan saç kökleri, kurutulmayıp ıslak bırakıldığı zaman gücünü kaybederek kaşıntıya ve dökülmeye neden olur.

- Saçların fön vb. uygulamalara maruz kalması da saç nezlesine yol açabilir. Özellikle saç şekillendiricilerin saça yoğun bir şekilde uygulanması saç nezlesinin tetiklenmesine neden olur. Fön, sıcak havanın deriyi tahriş etmesine, kozmetik ürünler ise derinin soğuk kalmasına neden olur. Aynı zamanda saçları bazı boyalara alerjik olan insanlar da saç nezlesinden şikayetçi olabilir.

- Düzensiz beslenme ile vitamin ve protein eksikliği de saç sağlığının olumsuz etkilenmesine neden olur. Özellikle D vitamininin eksikliği, saçların güçsüzleşmesine ve saç nezlesi riskinin artmasına neden olur.

- İlişkisi tam olarak kanıtlanmamış olsa da, saç nezlesi depresyon, stres, obsesif kompülsif bozukluk ve endişe gibi psikosomatik nedenlere bağlı olarak da ortaya çıkabilir.

SAÇ NEZLESİNE NE İYİ GELİR?

Saç nezlesini iyileştirmek ve saçlarınızın bir an önce eski haline dönmesi için banyo, deniz veya havuz çıkışı saçlarınızı özenle kurutmanız gerekmektedir. Ayrıca saç kurutma işleminin ardından hemen dışarı çıkılmamasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Saçlarınızı toplarken çok fazla sıkmaktan da kaçınmanız gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal