Ağlama Krizi Yaklaşan Bu Durumun Belirtisi!

Kadınların yaşadığı sebepli ya da sebepsiz ağlama krizleri bazı yaklaşan durumların habercisi olabilir. Ağlama krizleri neyin habercisidir?

13.12.2019-11:06 - (Son Güncelleme: 13.12.2019-10:55)

Ağlama krizleri neyin habercisidir? Kadınların yaşadığı sebepli ya da sebepsiz ağlama krizleri bazı yaklaşan durumların habercisi olabilir. 

AĞLAMA KRİZİ MENOPOZUN HABERCİSİ Mİ?

En az 1 yıl adet görmeyen kadınların menopoza girdiğini ve bu durumun bir anda ortaya çıkmayıp yavaş yavaş şekillendiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Rukiye Gönüllü, kalıtım, ırk, doğum sayısı, sigara, geçirilen ameliyatlar, radyoterapi ve kemoterapi uygulamaları ile sosyoekonomik düzeyin menopoz yaşını etkilediğini söyledi. Gönüllü, "Menopozun belli başlı belirtileri arasında uyku bozukluğu, adet düzensizlikleri, depresyon, ağlama krizleri, sinirlilik, kemik erimesi, cilt ve tırnaklarda incelme, vajinal kuruluk, cinsel ilişkide ağrı, kaşıntı veya yanma, sıcak basması, terleme, çarpıntı, kalp ve kan yağlarında değişiklikler vardır. Tüm bu belirtiler ciddiye alınarak uzmana muayene olunmalıdır” dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal