Ağızdan Kan Gelmesi Nedenleri

Öksürükle ağızdan kan gelmesi, ağızdan kan gelmesi nedenleri, uyurken ağızdan kan gelmesi, ağızdan kan gelmesi hangi bölüm bakar konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

19.05.2018-14:48 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-17:07)

Genellikle öksürme sonrası boğazdan kal gelmesi durumu birçok kişide panik oluşturmakta. Bizde boğazdan kan gelmesi hakkında en çok aratılan, Öksürükle ağızdan kan gelmesi, ağızdan kan gelmesi nedenleri, uyurken ağızdan kan gelmesi, ağızdan kan gelmesi hangi bölüm bakar gibi soruların detaylarını sizler için araştırdık.

ÖKSÜRÜKLE AĞIZDAN KAN GELMESİ

Ağızdan kan gelmesi çok yaygın olmamakla beraber bazı kişilerde rastlanılan bir durumdur. En yaygın belirtisi ise yoğun öksürük sonrası ağızdan kan gelmesidir. Alerjik bir durum olabileceği gibi ciddi sağlık sorunlarının habercisi de olabilir. Bu yüzden ağızdan kan gelmesi ya da kan kusma gibi durumlarda hiç vakit kaybetmeden doktora gidilmelidir.

Uzmanlar tarafından büyük hastalıklara işaret eden sorunlardan biri kan tükürmek, öksürürken kan gelmesi ve ağızdan kan gelmesi durumlarıdır

AĞIZDAN KAN GELMESİ HANGİ BÖLÜME BAKAR

Eğer öksürük ile birlikte kişinin ağzından kan geliyor ise 'göğüs cerrahi’ servisine acilen gitmesi gerekmektedir. Büyük hastalıkların habercisi olabilir.

Tükürürken ve burundan kan geliyorsa 'kulak burun boğaz’ doktoruna görünmelidir.

ağızdan kan gelmesinin nedenleri

AĞIZDAN KAN GELMESİ NEDENLERİ

Ağızdan kan gelmesinin sebeplerinden biri burun boşluğu, ağız ve boğazdan oluşan üst solunum yollarından kaynaklanıyor olabilir. Hem tükürürken hem de burundan kan gelmesi, üst solunum yoluna işaret eder. Muhakkak uzman doktora başvurulması gereken bir durumdur.

Kan, bulantı ve kusma şikayetiyle birlikte geliyorsa sebebi mide ve bağırsakta meydana gelen bir sorun olabilir. Akciğerden kaynaklanan kanamalarda da bulantı ve kusma görülür.

Eğer ağızdan kan gelmesi durumu akciğerden kaynaklanıyorsa genellikle kan öksürüldüğünde gelir. Göğüste bir hırıltı oluşur. Kanama balgam içinde olabileceği gibi tamamen kandan oluşan tükürük veya balgam şeklinde görülebilir. Akciğerden kan gelmesi en çok tümörler ve kanser belirtisi olarak görülür. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen doktora gitmelisiniz.

Ağızdan kan gelmesi başta küçük miktarlarda olsa ciddiye alınmalıdır.  Ağızdan kan gelmesi kanser, tüberküloz, tümör, apse ve bronşektazi gibi hastalıkların belirtisi olabilir ve kanamada ciddi bir artış görülebilir.

Sürekli olarak ağızınızdan kan gelmiyor ama ara ara kan tükürüyorsanız da bir doktora görünmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal