Afrin'de İlk Defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması Yapıldı

Zeytin Dalı Harekatı ile 18 Mart 2018 tarihinde terörden temizlenen Afrin'de ilk defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları yapıldı.

23.04.2019-15:24 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-15:39) Afrin'de İlk Defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması Yapıldı

Suriye'nin kuzeyinde Zeytin Dalı Operasyonu ile terörden temizlenen Afrin'de ilk kez 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı neşeyle kutlandı.

Medine Müdafi Fahrettin Paşa İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen etkinliklere okulda okuyan ortalama 800 öğrenci katıldı.

Velilerin de katıldığı etkinliklerde Arapça ve Türkçe şarkılar söylendi, barış güvercinleri göklere salındı.

Çeşitli oyunlarla gerçekleştirilen törende çocuklar heyecanlı ve eğlenceli vakit geçirdi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Afrin'de görevli Eğitim Koordinatörü Hulusi Göçer, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ulu Önder Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bir bayramdır' şeklinde konuştu.

Afrin'de çocukların 23 Nisan etkinliğini ilk kez yaptıklarını dil getiren Göçer, 'Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri olarak Afrin'de çocuklarımıza bu bayramda gönüllerince eğlenmeleri için imkanlar oluşturduk.' ifadelerini kullandı.

Afrin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından 18 Mart 2018 tarihinde eli kanlı terör örgütü YPG/PKK'dan arındırılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal