Afganlar Ülkelerinden Kaçmak için Ölümü Göze Aldı

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağı ile Kabil'den tahliye edilen Afganların fotoğrafı dikkat çekti.

17.08.2021-09:58 - (Son Güncelleme: 17.08.2021-10:42) Afganlar Ülkelerinden Kaçmak için Ölümü Göze Aldı

Taliban'ın kontrolü ele almasının ardından belirsizliğin hâkim olduğu Afganistan'da ilginç gelişmeler gündemde yer alıyor. ABD Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağının içinde çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada büyük yankı gördü. Yüzlerce Afganın balık istifi şekilde ABD uçağının içinde olduğu görülürken bu insanların kim olduğu ve nereye götürüldüğü merak ediliyor. 

HALK ÜLKEDEN KAÇMAK İÇİN HER YOLU DENİYOR

Afganistan'da Taliban'ın başkent Kabil'i kontrol almasının ardından ülkede işler iyice karmaşık bir hal aldı. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ve beraberindekilerin ülkeyi terk etmesinin ardından halk da ülkeden kaçmak için her yolu deniyor. Ülkeyi terk etmek isteyen binlerce kişi, dün akşamdan itibaren Kabil Uluslararası Havalimanı'na akın etti. Sabah saatlerinde sosyal medyaya ve basına yansıyan görüntüler durumun vahametini de ortaya koyuyordu.

İNSANLAR YERE ÇAKILDI 

Kabil Havalimanı'nda tahliye uçuşu gerçekleştiren bir ABD uçağının kanatlarına tutunarak ülkeden kaçmaya çalışanların yere çakılarak öldüğü görüntüler büyük yankı uyandırdı. Dünyanın konuştuğu bu olayın ardından yeni bir görüntü daha sosyal medyaya düştü. ABD Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağının içinden çekildiği iddia edilen görüntülerde yüzlerce Afgan'ın balık istifi şekilde tahliye edildiği görüldü. ABD uçağı ile tahliye edilen bu insanların kim olduğu ve nereye götürüldüğü merak konusu oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal