Afara Hande Doğandemir kimdir, nereli, evli mi? Hande Doğandemir kaç yaşında, gerçek adı nedir? Hande Doğandemir hayatı ve biyografisi

Son günlerde Star TV'de yayınlanan Annemizi Saklarken dizisinde Handan karakteri ile ekranlara gelen Hande Doğandemir, başarılı oyunculuk kariyerini uzun süredir devam ettiriyor. Yayıncılığın her alanında emek harcayan Doğandemir. edindiği bu tecrübe ile Türk dizilerinin aranan yüzü olma özelliğini sürekli koruyor. İşte, Hande Doğander'in mücadele, azim ve başarı ile dolu biyografisi...

07.05.2022-00:16 - (Son Güncelleme: 07.05.2022-00:16) Afara Hande Doğandemir kimdir, nereli, evli mi? Hande Doğandemir kaç yaşında, gerçek adı nedir? Hande Doğandemir hayatı ve biyografisi

 

Dizilerin vazgeçilmez aktrisi Hande Doğandemir, oyunculuğunun zirvesinde yeni proeler içerisinde yer almaya devam ediyor. 

2010 yılında bir kozmetik ürünleri dergisi tarafından “Yüz Güzeli” seçilen Hande Doğandemir, mankenlik kariyerini dizi oyunculuğu ile taçlandırmayı başardı.

Şöhret basamaklarını koşar adımlarla tırmanan Doğandemir, yaşamla ilgili dile getirdiği bazı görüşleri ile farklı bir karekter olduğunu herkese gösterdi. AŞkan inanmayan Doğandemir, bir medya organına verdiği röportajda bakın neler diyor?

"Aşka çok büyük anlamlar yüklemiyorum ve bir ihtiyaç olarak da görmüyorum. Hayatın bir parçası aşkı da zaten bir başkasına duyulan his olarak özetleyemem. Birçok şeye karşı olan tutkumuz, benim için bu da hayatın bir parçası.”

Bu sözleri ile aşkı basite indirgeyen Hande Doğandemir, aşk ile arzuyu ve tutkuyu aynı gördüğünü böylece ilan etmiş durumda. Tutku, arzu ve tensel iletişimle aşkı aynı potada buluşturan Doğandemir, aşk erkeklerle yaşadığı tensel ilişki ile de gündemde kalmayı başaran kadın oyunculardan biri oldu. Böylece magazin basının da bulunmaz bir figürü haline geldi. Bu da kendisine şöhretin basamaklarını bir bir sundu. 

Hande Doğandemir nereli?

Orta Anadolulu olan Hande Doğandemir, aynı zamanda ailesinin tek evladı. Ve anlaşılan ailesi kendisinin bu yolda ilerlemesi için hayli emek sarf etmiş. Böylesine anne ve baba sayısı ülkemizde oldukça azdır. Bu hande için aslında bir ayrıcalık. 

1985 yılında Ankara’da hayata gözlerini açan Doğandemir, yaşam tarzı ile bir bozkır kızı olmaktan çok sıcak denizlerin kadifemsi tenli kızlarına benziyor. Bir çok Ankara şehir merkezinde oturan aile fertleri gibi Doğandemir de memur bir çiftin çocuğudur. 

Ankara’da ortaokul ve liseyi okuyan Hande Doğandemir, bu eğitimi sırasında yabancı dil olarak Fransızcayı tercih ettiği görülüyor. 

İletişimi neden çok iyi başardığının sırrı ne?

Ankara’da üniversite eğitimi alan Doğandemir, Ankara Üiversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya fakültesi mezunu. Lisan diplomasını bu bölümün İletişim Sosyolojisi’nden almış.Ünivirsite yıllarında iken, ortaokul ve lisede okuduğu Fransızca’nın nimetinden faydalanmayı başarmış ve Erasmus Programı çerçevesinde öğrenci değişimi ile 6 aylığına Fransa’ya giderek Lille şehrinde okur. Lille’de Fransızcasını hayli geliştiren Doğandemir, burada da oyunculuk ve sahne sanatlarına olan merakını gidermek için, Fransız podyum ve sinema dünyası ile ilgili araştırmalar yapmış. 

Üniversiteyi bitirir bitirmez, sahne ve oyunculuk eğitimi için arayışlara girer ve sonunda Akademi 35’buçuk'ta tercih yaparak bu yola başlar.

Önce kamera arkası eğitimi, program yapımcılık asistanlığı, ardından reji ve editör yardımcılığı gibi alanlarda çalışarak işin mutfağının da hakkından gelmeyi başardı. 

Kısaca Hande Doğandemir, aldığı İletişim Sosyolojisi eğitiminin hakkını veriyordu. 

Ankara’nın en bilinen ve kariyerli zel oyunculuk okullarından olan Altan ve Vahide Gördüm’de eğitimini sürdüren Doğandemir, TRT Okul’da “Hatırlar mısınız” programında sunuculuk yapmaya başladığında takvim yılları 2011’i gösteriyordu. Ve tam iki buçuk yıl bu programı aralıksız sunarak televizyon ekranlarının bilinen yüzü haline gelmeyi başardı. 

Doğandemir’in Kariyer basamakları…

Okullu bir ekran yüzü olmanın avantalarını çok iyi strateji ve planlamalarla sabırla hayata geçiren Hande Doğandemir, nihayetinde Türk özel televizyonlarının dikkatini çekmeyi başardı ve Kanal D televizyonu, 2013 yılında Doğandemir’i kapmayı başardı. 

TRT Okul’u bırakır bırakmaz Kanal D’nin “Güneşi Beklerken” dizisinde başrolü Kerem Bursin ve ünlü oyuncu Emre Kınay ile paylaşarak büyük bir sükse ile dizi dünyasına girdi. Akabinde ‘Kara Kış’ dizisindeki rolüyle bu alanda iddialı olduğunu herkese gösterdi. 

2015 yılında Türk dizi sektörünün bir çok ünlü oyuncusunun yer aldığı ‘Racon: Ailem İçin’ dizisinin kadrosuna aındı burada Yağmur/Azra karakterini büyük bir başarı ile sergileyerek yapımcılardan tam not aldı. Bu dizide bir çok ünlü isim bir araya gelmişti. Onlardan sadece birkaçı: 

Sezin Akbaşoğulları, Mehmet Aslantuğ, Seçkin Özdemir, Barış Arduç, Sarp Akkaya, Tomris İncer ve Ekin Türkmen

Hande Doğandemir’in rol aldığı diziler

2016 yılında daha önce başka projelerde de başrol paylaştığı ve set arkadaşlığı yaptığı Şükrü Özyıldız ile ‘Her Şey Aşktan’ filminde başrol oynadı. 

Doğandemir’in rol aldığı bazı dizi filimlerin isimleri şunlardır: Yüzleşme, Hükümsüz, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Leyla ile Mecnun ve Şubat.

Hande Doğandemir, iletişim alanında aldığı eğitimi o kadar güzel kullanıyor ki, konuk oyuncu olarak gittiği dizilerde bile başrole kadar çıkmayı başarıyor. Örneğin 2010 yılında konuk oyuncu olarak rol aldığı ‘Kırmızı Oda’ isimli dizinin unutulmazları arasında yer almayı başardı. 

Exxen yayın platformunda yayımlanan ‘Hükümsüz’ adlı dizide de oynağı ‘Filiz’ rolüyle de ekran önündeki maharetini bir kez daha göstermeyi başardı. 

Özel dünyasında Hande Doğandemir

Bu yıl itibarıyla (2020) 37 yaşında olan Hande Doğandemir, Yay burcu. Ve Yay burcunun aksine oldukça soğukkanlı ve gözleme dayalı bir yaşam çizgisine sahip. 

1 metre 70 santim boyunda olan Doğandemir, daha önce de belirttiğimiz gibi aşka inanmadığı için evlilik kurumuna da şimdilik pek sıcak bakmıyor ve free olarak yaşamayı seçen bir bekar oyuncudur 

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @handedogandemir kullanıcı adı ile, Twitter'da ise @dogandemirhande olarak yer alıyor.

Hande Doğandemir’in rol aldığı dizi ve filmler

Uzun süren kariyer basamaklarında yayıncılığının her alanında emek sarf eden Doğandemir, bu kısa sanat yaşamına birçok dizi ve film yerleştirmeyi başarmış ender aktristlerimizdendir. İşte Doğandemir’in oynadığı film ve diziler: 

* 2021- Annemizi Saklarken

 

* 2021- Hükümsüz

 

* 2020- Kırmızı Oda

 

* 2019- Yüzleşme

 

* 2018 - Kaybedenler Kulübü Yolda

 

* 2016 - Her Şey Aşktan

 

* 2015 - Bana Masal Anlatma

 

* 2013 – 2014 – Güneşi Beklerken

 

* 2012 – Şubat

 

* 2012 – Leyla ile Mecnun

 

* 2012 – Böyle bitmesin

 

* 2012 – İbreti Ailem

 

* 2011-2012 – Sen De gitme

 

* 2010 – Keskin Bıçak

 

* 2010 – Kahramanlar

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal