AFAD'ın Hayati Uyarı Bildirimi nedir, ne zaman gelir? Life Threatening Notification ne demek?

AFAD tarafından yağışlı havanın getirebileceği olumsuzluklara karşın yapılan uyarı mesajı yanlış anlaşılarak vatandaşlarda deprem paniği oluşturdu. Peki, AFAD'ın gönderdiği uyarı mesajı nedir? Life Threatening Notification ne demek? Detaylar haberimizde...

12.06.2022-17:39 - (Son Güncelleme: 12.06.2022-17:39) AFAD'ın Hayati Uyarı Bildirimi nedir, ne zaman gelir? Life Threatening Notification ne demek?

AFAD mobil uygulaması üzerinden yapılan "Hayati Uyarı Bildirimi" vatandaşlarda panik yarattı. Vatandaşlar, "Deprem mi oldu? AFAD uyarı mesajı neden geldi?" sorularına yanıt aramaya başladı.

AFAD'dan 'Hayati Uyarı Bildirimi'

AFAD mobil uygulamasından vatandaşları yağmurlu havaya karşı uyarmak için bir mesaj gönderdi. Gönderilen uyarı mesajında, "Ülkemizde devam eden meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 acil çağrı merkezini arayınız". ifadelerine yer verildi.

Yağışlı hava koşullarından kaynaklı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı niteliğinde yollanan mesaj kısa süre içinde sosyal medyanın gündemine oturdu. Kullanıcılar tarafından yapılan yorumlarda vatandaşların ne kadar tedirgin olduğu gözler önüne serildi. İşte AFAD uyarı mesajına karşın yapılan bazı yorumlar...

 AFAD hayati uyarı bildirimi

- "Lan bu nasıl uyarı kalp krizi geçiriyordum

- Kimse mesaj atmıyordu teşekkürler AFAD

- Laaap diye ekranın orta yerinde son ses karşıma çıktı. Aklımı aldın sevgili AFAD.

- Yapma böyle sürprizler.

- Kardeşim az yavaş kıyamet kopuyor sandım

- Koktum lan bir an ne oluyor diye. Bangır bangır.

- AFAD’ın Hayati uyarısı hayatımı sonlandırıyordu

- AFAD BEY, Ne yapıyorsunuz? Aklım çıktı.

- Bu ne olum kafayı mı yediniz bunun neresi hayati uyarı

- Böyle bir uyarı bildirimi var ? Telefon patlıyor sandım.

- Korkudan teli düşürdüm AFAD fake attı resmen fdlfkslslskddkfkslsldk

- DÜNYA YOK OLUYO SANDIM kalbime iniyordu böyle uyarımı olur bir de tam ders çalışırken Allah'ım dünyayı yok et derken böyle bir şey olması.

- AFAD bey bu nasıl bildirim aklımızı aldın"

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal