AFAD kira yardımı uzatıldı mı, ne zaman bitecek? 2024 depremzedelere kira yardımı ne kadar?

Kahramanmaraş depremleri sonrasında afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla AFAD tarafından hayata geçirilen kira ve barınma yardımının uzatılıp uzatılmadığı merak ediliyor. Peki AFAD kira yardımı uzatıldı mı, ne zaman bitecek? 2024 depremzedelere kira yardımı ne kadar? Konu hakkında merak edilenler haberimizde…

15.03.2024-11:24 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-11:24)

AFAD, geçtiğimiz yılın başında yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ildeki afetzedelere destek olması amacıyla kira ve barınma yardımı uygulaması başlatmıştı. Depremin üzerinden 1 yıl geçmesiyle beraber depremzedelere verilen kira ve barınma desteğinin sona erip ermediğini öğrenmek isteyenler gündem maddelerinin ilk sırasına bunu alarak araştırmalarını hızlandırdı. Peki AFAD kira yardımı uzatıldı mı, ne zaman bitecek? 2024 depremzedelere kira yardımı ne kadar?

AFAD kira yardımı uzatıldı mı?

Türkiye, Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında yer alıyor. Ancak, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem, ülkeyi derinden sarsmış durumda. Bu felaketin etkisiyle tüm ülke yasta. Devlet, vatandaşların yanında olma sözünü bir kez daha tuttu. 

AFAD kira yardımı uzatıldı mı, ne zaman bitecek? 2024 depremzedelere kira yardımı ne kadar?

Depremde evsiz kalan afetzedelere, AFAD tarafından bir yıl süreyle hane başı kira yardımı sağlandı. Ancak, hane başı kira yardımının ne zaman sona ereceği merak ediliyordu. Gelen bilgilere göre, hane başı kira desteği ödemeleri bu yıl sonuna kadar uzatılacak. Ancak, yeni evlerine taşınan afetzedelerin yardımları kesilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal