Başvuran öğrenci her ay 1.500 TL desteği kapacak! Desteğin kullanım şartları belli oldu

Üniversite öğrencilerine özel yeni bir destek paketi daha duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanı sıra belediyeler de işe el attı. 1.500 TL ulaşım desteği sağlanacak.

15.03.2024-11:06 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-11:06) Başvuran öğrenci her ay 1.500 TL desteği kapacak! Desteğin kullanım şartları belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay içerisinde, dönem başında başvuruda bulunmuş olan üniversite öğrencilerine kredi ve burs imkanlarını sunmaya devam ediyor. Buna ek olarak belediyeler de üniversite öğrencilerinin desteksiz kalmaması için ek destek sağlamaya devam ediyor. Pek çok ilde üniversite öğrencilerine yönelik sosyal yardım destekleri devam ederken; tekrardan yeni bir destek ödemesi daha duyuruldu. Belirli şartları taşıyan öğrencilere 1.500 TL değerinde toplu ulaşım desteği sağlanacağı paylaşıldı. Dar gelirli olan ve okulu notu belirlenmiş not kriterinin üzerinde olan öğrenciler 1.500 TL tutarındaki aylık toplu ulaşım desteğinden faydalanabilecek. 

Öğrencilere 1.500 TL ulaşım desteği

Üniversite öğrencilerine 1.500 TL değerinde toplu ulaşım desteği sağlanacak

Bakanlıklar tarafından öğrencilere özel olarak sunulan kredi, burs gibi destek ödemelerinin yanı sıra belediyeler de pek çok farklı destek ödemesi sunarak öğrencilerin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Her geçen gün öğrencilere sunulan destek ödemelerine bir yenisi ekleniyor. Bu sefer yeni destek ödemesi duyurusu ise Van Belediyesinden geldi. Van Edremit Belediyesi öğrencilere başvurmaları halinde 1.500 TL tutarında eğitim ve ulaşım desteği sağlanacağını açıkladı. Belediye Başkanı İsmail Say, ilçede eğitim gören vatandaşların yüzlerini güldürecek. Bu sosyal destek ödemesini resmi sosyal medya hesabı üzerinden de paylaşıldı! Ulaşım ve eğitim desteği kapsamında sunulacak olan bu ödeme sayesinde başvuruları onaylanan öğrenciler aylık düzenli olarak 1.500 TL ödemenin sahibi olacak.

Öğrenciler belediye tarafından sunulan koşulları karşılamaları ve başvuru yapmaları halinde aylık olarak 1.500 TL ödemelerini alabilecekler. Başvurular Van Edremit Belediyesi tarafından yapılacak olup; 2023 - 2024 akademik yılı içerisinde her ay hesaplara yatırılacak.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal