AFAD açıkladı: Yoğunluk nedeniyle sistem kilitlendi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde etkinini gösteren 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tüm Türkiye deprem tehlike haritasını araştırmaya başladı. Yaşanan depremlerle sarsılan vatandaşlar yaşadıkları evlerinin fay hattında olup olmadığını öğrenmek için Türkiye deprem haritasını kontrol etmek istiyor.

16.02.2023-09:57 - (Son Güncelleme: 16.02.2023-18:07) AFAD açıkladı: Yoğunluk nedeniyle sistem kilitlendi

Milyonlarca kişinin akın ettiği Türkiye deprem haritası sistemi kilitlendi. Konuyla ilgili olarak AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, şu an haritaya yoğun ilgi olduğunu ve bu nedenle sistemin kitlendiğini ifade etti. 

Kahramanmaraş’ta depremin ardından Türkiye, 10ilde büyük yıkma neden olan depremin acısını sarmaya çalışırken vatandaşlar yaşadıkları evlerin fay hattında olup olmadığını sorgulama isteği duyuyor. Fay hatlarını öğrenmek için Türkiye deprem haritasını araştırmaya başlayan vatandaşlar sistemi kitlendi.

Çok yoğun bir ilgi var

AFAD'dan konuyla alakalı açıklama geldi. Milyonlarca kişinin haritaya adeta akın etmesiyle sistem kilitlendi.

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, yaptığı açıklamada "Türkiye deprem tehlike haritasına çok yoğun bir ilgi var, vatandaşlar haliyle evlerinin yakınından aktif fayın geçip geçmediğini kontrol etmek istiyorlar." dedi.

Tatar açıklamasının devamında "Bu depremin acılarını sardıktan sonra dirençli yapılar oluşturmalıyız. Bu en büyük hedefimiz olmalı." dedi.

İşte Türkiye Deprem Haritası

Türkiye deprem haritası

Deprem bölgeleri haritası

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal