Af yasası 2022 çıkacak mı, af yasasında yeni gelişmeler var mı?

Ceza evlerinde yatan mahkumların ve onları bekleyen mahkum ailelerin yakınlarının gözü kulağı çıkarılacak olan yeni af yasasında. Her ay, her gün resmi gazetede çıkarılacak ve kesinleşecek olan af yasasını bekliyorlar. Peki af yasası ile ilgili bir gelişme var mı? Yeni yasa ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

30.03.2022-19:56 - (Son Güncelleme: 30.03.2022-19:56) Af yasası 2022 çıkacak mı, af yasasında yeni gelişmeler var mı?

Binlerce mahkumu ve mahkum yakınlarını yakından ilgilendiren ve dört gözle bekledikleri af yasası her ay internette araştırılıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak yasa kabul edildiği takdirde yürürlüğe sokulacak. Fakat halen daha 2022 yılı af yasasının TBMM'ye sunulup sunulmayacağı veya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda ne karar vereceği bilinmiyor. Henüz herhangi bir açıklama, bilgi veya duyuru yayınlanmadı. 

Af Yasası Ne Zaman Çıkacak

Af yasası ne demektir?

Yapılan ve işlenen bazı suçların cezasının süresi kısaltılabilir, adli para cezasına dönüştürülebilir veya cezanın bitirilmesine karar verilebilir. 

Af yasası en son ne zaman çıkmıştı?

En son iki yıl önce 2020 yılının Nisan ayında Ak Parti ve MHP meclis üyelerinin TBMM'ye teklif sunması ile beraber af yasası kabul edilmiş ve yasal hale getirilmişti. 2020 af yasasına göre bazı suçlar haric (terör olayları, cinayet davaları, uyuşturucu, kadına şiddet ve cinsel suçlar hariç) mahkumların cezalarının yarısı kadar infaz (af) uygulanacaktı. Bunun yanı sıra örgüt kurma, yönetme, bireyi olma, tefecilik suçları ve vahşice kasten yaralama suçlarından içeride olanların cezaları ise attırılacaktı. Bu af yasasının kabul edilmesinin ardından ilk hafta 45 bin civarı mahkum tahliye olmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal