Adnan Polat Kimdir?

"Benden sonra Galatasaray başkanlık makamı ağırlığını kaybetti" diyen Adnan Polat dikkatleri üzerine çekti. Peki Adnan Polat kimdir?

05.05.2021-14:28 - (Son Güncelleme: 05.05.2021-14:28) Adnan Polat Kimdir?

Galatasaray'ın eski başkanı olan Adnan Polat aday olmayacağını dikkatle ifade eden, Galatasaray'da yaşanan ortamı da Sabah'tan Levent Tüzemen'e değerlendirdi. Bu değerlendirme ile gündem konusu haline gelen Adnan Polat taraftarlar arasında hayatını tekrar araştırılan isimlerden birisi oldu.

ADNAN POLAT KİMDİR?

Adnan Polat, 23 Şubat 1953 tarihinde Erzurum’un Aşkale ilçesinde dünyaya geldi. Babası İbrahim Polat’tır ve Songül ile Murat adında iki kardeşi vardır. 1971 tarihinde İstanbul Işık Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitiminin ardından, yüksek lisans eğitimi için ABD'ye gitti. 1976 tarihinde, Long Island Üniversitesi'nde İş İdaresi öğrenimini tamamladı.

Mezun olduğu sene Türkiye'ye geri dönen Adnan Polat, Polat Holding’e bağlı Polat İnşaat'ta şantiye şefi yardımcılığı görevinde çalışmaya başladı.

ADNAN POLAT NE İŞ YAPMAKTADIR?

1981 yılından itibaren Ege Seramik yönetim kademelerinde 10 yıl süre boyunca çeşitli görevlerde yer aldı. 1992 - 1996 seneleri arasında Galatasaray Kulübü'nde Başkan Yardımcılığı ve Futbol Komitesi Başkanlığı görevinde bulundu.

1997 senesi içerisinde Tayland Fahri Konsolosluğu görevini üstendi. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan yerel seçimler döneminde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu ancak seçilemedi.

2001 yılı içerisinde SERKAP Başkanlığı’na getirildi. 2002 senesinde de Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı olarak seçilmiştir. Polat, TÜSİAD, İKV ve İTO üyesidir ve Ege Seramik Şirketler Topluluğu'nun yönetim kurulu başkanlığı görevinde uzun yıllar bulunmuştur.

ADNAN POLAT EVLİ Mİ?

1980 yılında Ayşe Polat ile yaptığı evliliğinden, Eda adında kızı ve Kerim adında oğlu bulunmaktadır.

ADNAN POLAT GALATASARAY BAŞKANI NE ZAMAN OLDU?

Polat, Mart 2006 tarihinden Mart 2008 tarihine kadar Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı görevini devam ettirdi. 2008 senesi mart ayında yapılan Başkanlık seçiminde zafer kazanarak Galatasaray Spor Kulübü'nün 33. Başkanı olmuştur. 7 Mart 2010 tarihinde yapılan Galatasaray Spor Kulübü Seçim Genel Kurul Toplantısı sonucunda seçimi kazanmış ve Galatasaray Spor Kulübü'ne bir kez daha başkan seçilmiştir

İtalya Cumhurbaşkanı tarafından Polat’a topluma ve cemiyete hizmet eden isimlere verilen İtalya Devlet Nişanı verilmiştir.

14 Mayıs 2011 yılında yapılan Galatasaray Spor Kulübü başkanlık seçimlerinde Ünal Aysal başkan seçilerek başkanlığı Adnan Polat’tan devralmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal