16.03.2024-11:29 (Son Güncelleme:16.03.2024-11:29)


1

Adnan Oktar'ın Erzurum'da kaldığı cezaevinde bir çok kadın avukatla dışarıda faaliyetlerini sürdüren örgütünün aracılığıyla görüştürüldüğü iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu kez ortaya çıkan haberler ise kan dondurdu.



2

Cnn Türk Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik'in haberine göre, Oktar ile Erzurum’da cezaevinde görüşen avukatlardan birine ulaşıldı. Avukat, kendisine nasıl ulaşıldığına ve görüşmelere nasıl başladığına dair, “Ben genç avukattım ilk görüşmeye başladığım zaman. O an için benim ilgimi çekti en azından bir seferlik de olsa görüşmek istedim. Instagram üzerinden, o sayfalar üzerinden iletişim kurdum ve o şekilde beni programlarına dahil ettiler bir görüşe gittim daha sonrası zaten kendisinin davetleriyle oldu, kendi tekrar görüşmek istedi” şeklinde konuştu.



3

''Bu genç avukatlardan ‘Prenseslerim, kraliçelerim’ diye bahsediyor, bir mini etekten, göreceği bacaktan, göğüs dekoltesinden zaten memnun oluyor” sözleriyle dehşete düşüren avukat, Oktar ve örgütünün avukatlar ile nasıl iletişim kurduğunu açık açık anlattı.



4

Avukat, “Hemen alınıyorsunuz, götürülüyorsunuz. Ödemeleri yapan birisi var yüz yüze görüşüyorsunuz, ödemeler elden yapılıyor. Kadınlara ve hayata ilgisi devam ediyor, hayatla ilgili planları var. Kendisinin sınav olduğu mehdinin böyle zorluklar çektiğini düşünüyor. Kadınlarının kıskanılmasından dolayı olayların başına geldiğini düşünüyor” diye konuştu. Oktar’ın, Erzurum’da cezaevinde kaldığı dönemde yaklaşık 1 ayda, 21 kadın avukatla yüzlerce kez görüştüğü ortaya çıkmıştı.



5

Oktar'ın görüş esnasında kameralarla ilgili muhabbet geçirdiğini aktaran avukat, ''Arkadaşım ifşa olmasın, detay anlatmayacağım. Gardiyan kameralı odaya almak istiyor, kabul etmiyor ‘Kamera açılmayacak’ diyor. Bu şekilde tavırla cezaevindeki memurlara cevap veriyor. Güçlü cezaevinde. Avukatların oraya rahat gelişinin sebebi kameraların kayıtta olmaması. Kameraların kayda girmesine müsaade etmiyorum. Şahıs, lokanta gibi cezaevi yönetiminden yemek sipariş edebilen, buna gücünü ve haddini bildirebilen bir adam” şeklinde sözleriyle ağızları açık bıraktı. Avukat, Oktar'ın erkek avukatlarla görüşme sebebini şu şekilde açıkladı:



6

“Ben görüşmelerimizin sayısını bilmiyorum sayısı çoktur. 2 seneye yakın en azından ayda 1 kez görüştüm. Kadın olmadığım için seyrek görüştü. Erkeklerle, kadınları kamufle ediyor, ‘Ben erkek avukat da çağırıyorum’ şeklinde gösteriyor. Kendisinin umudu tükenmemiş, planlamaları kısa bir ceza yatan mahkûm edasında. Öyle hayaller kuruyor.” Önce bir tevkil avukatı ilanı veriyorlar. Avukatlar da bu ilanı görüyor. Başvuranlar var ve eleme yapıyorlar içerisinden. Güzel mi, genç mi, mesleğe yeni mi atılmış? Bu üç faktör çok önemli. Hedef güzel olması, çok önemli bu. Buna yurt dışındaki bu organizasyonu yapan kişi karar veriyor. Soruşturma kapsamında bu kişinin adını paylaşamıyorum. Bütün organizasyon yurt dışından yapılıyor. Hedef güzel avukat, ardından görüşme ve iş teklifi. Bu görüşme Erzurum'da yüz yüze yapılıyor. Adnan Oktar'ın istediği kriterlerde olduğu tespit ediliyor. Bir de önemli olan kolay kandırılması. Zaten süreç hep böyle başladı. Ardından Adnan Oktar'la görüşme ayarlanıyor. Zaten tam olarak kayış orada kopuyor. Adnan Oktar ilk defa konuştuğu avukatı beğenirse sürekli onunla görüşmek istiyor. Bir avukat günde dört kere ziyarete gelmiş.



7

Bu adeta avukat devşirme sistemi. Toplam 290 görüşmeden bahsediyoruz. Bu 290 görüşmenin 252'si kadınlarla yapılıyor. 21 kadın avukatla görüşme yapılıyor. Sadece Erzurum'dan değil, İstanbul'dan da avukatlar geliyor zaman zaman Adnan Oktar'la görüşmeye. Ve 8 erkek avukat. Bu 24 görüşme tamamen kamufle. Sırf kadınlarla sadece görüşüyor denmesin diye erkek avukatlarla da görüşüyor. Bu istatistikler 16 Şubat 2023 ile 22 Mart 2023 tarihleri arasında. Adnan Oktar bazı avukatlarla görüştüğü zaman kameranın açılarının değiştirildiği şu an soruşturma dosyasında yer alıyor. Bu soruşturmada yer alan bir detay. Bunu kim sağladı, kim aracı oldu, kim yardım etti? Şu an bunun üzerinde duruluyor.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr