08.03.2024-10:07 (Son Güncelleme:08.03.2024-16:34)


1

Bahar

Bahar

Henüz yeni yeni hayatımıza giren Bahar'a ilk sıralarda yer vermek istedik. Zira Bahar, şen şakrak halleriyle, içten gülümsemesiyle olduğu kadar asla vazgeçmeyen, boyun eğmeyen karakteriyle ve güçlü duruşuyla ekranlara bahar gibi doğdu. Hiçbir zaman, hiçbir kadın için hayallerini gerçekleştirmek, ayağındaki zincirleri koparıp özgürleşmek ve tekrar çiçek açıp bahara dönüşmek için geç olmadığını yansıtan dizide, Bahar karakteri tam da her kadının ilham alması gereken biri oldu. Dileriz gelecek günlerde de kendinden emin adımlar atmayı sürdüren Bahar, güçlü kadın karakterini bizlerle buluşturmaya devam eder.



2

Devin

Devin

Birkaç hafta önce 30. bölümüyle ekranlara veda eden Aile dizisi, Türk dizi sektörüne güçlü kadın karakter kazandıran bir yapım oldu. Her şeye göğüs gerebilecek potansiyeli olan, güçlü durmaktan bir an bile vazgeçmeyen Devin karakterine hak ettiği gibi mutlu bir son yazılması da bizleri sevindirdi.



3

Asya

Asya

Bu listede olmayı belki de en hak eden karakterlerden biri Asya. Kocasının kendisini aldatmasını affetmeyerek, karşısına çıkan her zorluğu ve yaşadığı ihaneti adımlarını sarsmasına izin vermeden göğüsleyen Asya, güçlü duruşuyla ilham kaynağıydı.



4

Seyran

Seyran

Güçlü kadınlara bir mola verip, bir de varlıklarıyla bize ders olan, gurursuzluklarıyla yüzümüzü ekşiten kadın karakterleri konuşalım. Yalı Çapkını'nın Seyran'ına; bize gerçek aşkın ne olmadığını, ayakları üzerine durmak yerine toksik bir ilişki yaşanan toksik bir adama geri dönüp durmanın ne denli anlamsız ve yanlış olduğunu gösterdiği, güçlü kadın tanımının zıttı bir karakterle ekranlara gelip bizleri aydınlattığı için yine de teşekkür ediyoruz.



5

Doğa

Doğa

Kızılcık Şerbeti'nin Doğa'sı belki de yakın zamanda bize en ters köşe yapan ve listeye güçlü bir kadın olarak girmeyerek üzen karakter oldu. Geçtiğimiz sezon Fatih'e attığı tokatla, işte annesi Kıvılcım'ın kızı dediğimiz Doğa, bu sezon öylesine gurursuz ve yüzsüz ki, kendisini bırakıp başkasını istemeye giden Fatih'e geri dönmek istemesiyle kadınlara kötü örnek olmayı başardı bile.



6

Bihter

Bihter

Dizi tarihinin en tartışmalı ve unutulmaz karakterlerinden birine geldi sıra. Aşk-ı Memnu'nun Bihter'ini güçlü bir kadın olarak nitelendirmeyi çok isterdik. Fakat dizinin finali buna el vermiyor! Aşkı için dağları delebilecek olmasıyla göz dolduran, yalnız bırakılmasıyla kalbimizi kıran Bihter, finalde o uçak biletleriyle kendi başına yurt dışına gitseydi ve Behlül'ü korkaklığıyla baş başa bıraksaydı belki de en unutulmaz güçlü kadınlar arasında girecekti. Ancak son tercihi onu yine unutulmaz fakat bu kez gurursuz bir kadına çevirdi. Dileriz her kadının önceliği korkak bir adam için kendini üzmek değil, güzel bir yaşam sürdürmek olur.



7

Derin

Derin

Listenin en gurursuz kadın karakteriyle güçsüz kadınlara veda ediyoruz. Sadakatsiz'in Derin'i, evli olduğunu bildiği bir adama duyduğu takıntıyla, yaşadığı paranoyalarla, yüzsüzlüğüyle ve gurursuzluğuyla ekranlarda yer alan en kötü örnekti belki de.



8

Hülya

Hülya

Hayat Şarkısı'nın Hülya'sı, 2016 senesinde hayatımıza giren en tatlı kadın karakterlerden biriydi. Güçlüklere karşı nasıl ayakta duracağını, kendini yetiştiren gururlu bir kadının hayatta nasıl adımlar atacağını ekranlara yansıtan Hülya, en unutulmaz kadın karakterlerden biri oldu.



9

Süreyya

Süreyya

Annesiz babasız büyümüş, genç yaşta hayatın yükünü sırtlamış ve buna rağmen asla boyun eğmemiş güzel ve gururlu bir kadın olan Süreyya, listede yer alan en sevilen kadın karakterlerden biriydi.



10

Asya

Asya

Listenin sonuna gelmişken sizlere Türk dizi/film sektörünün en güçlü, en gururlu ve unutulmaz kadın karakteriyle veda etmek istedik. Selvi Boylum Al Yazmalım'ın Asya'sına, bizlere nesilden nesile, sevginin ''emek'' gerektirdiğini, aşkın bile bir yere kadar olduğunu öğrettiği için teşekkür ediyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR