Adnan Oktar yeniden mi yargılanacak? Adnan Oktar davasında flaş gelişme

İstinaf 1. Ceza Dairesi, geçen ay Adnan Oktar davasında yerel mahkeme tarafından verilen hapis cezalarını usulden bozarak yerel mahkemeye gönderdi. Bunun üzerine ise Adnan Oktar'ın yeniden yargılanıp yargılanmayacağı merak edilmeye başladı. İşte Adnan Oktar davasındaki gelişmeler...

26.05.2022-21:25 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-21:25) Adnan Oktar yeniden mi yargılanacak? Adnan Oktar davasında flaş gelişme

Geçtiğimiz ay İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İSTİNAF) 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar Organize Suç Örgütü davasında değişen oranlardan dolayı verilen hapis cezalarını bozarak yerel mahkemeye gönderdi. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi ise bu kararın bozulmasından sonra yeni bir tensip zaptı hazırladı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden hazırlanan tensip zaptında 71 sanığın tutuklu kalmasına karar verildi. Tutukluluk haline devam edecek olan 71 kişinin arasında Adnan Oktar'da bulunuyor. 

Yeniden hazırlanan tensip zaptında 86 kişi mağdur, 215 kişi ise sanık olarak kayda geçti. Mahkemenin hazırlamış olduğu tensip zaptında Adnan Oktar, Oktar Babuna ve Alev Babuna'nın da aralarında yer aldığı 71 sanığın tutukluluk haline devam etmeleri kararı verildi.

Mahkeme, tutukluluğun devam etmesinin nedeni olarak, sanıkların üzerine atılı birçok suç, somut delil varlığı ve İstinaf 1. Ceza Dairesi'nin tahliye kararı sonrasında haklarında İstinaf 2. Ceza Dairesi'nce yakalama emri çıkarılan sanıkların hala yakalanamamış olmasını gösterdi.

Tensip zaptı içerisinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Dışişleri Bakanlığı'na da suça konu olarak Akkuyu Nükler Santrali ve Soçi görüşmelerinde Türkiye Cumhuriyeti'ni hangi seviyede, hangi birimler tarafından temsil edildiği konusunda müzekkere yazılmasına da karar verildi.

Mahkeme; Ali Kasap, Aydın Kasap, Sibel Yılmaztürk, Dolunay Tezin, Muhammed Kürşat ve Erkan Seyhan hakkında yakalama emri düzenlenmesine de hükmetti.

Mahkeme kararınca sanıkların Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nda 6 Eylül 2022'de yeniden yargılanmasına karar verildi.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal