Adıyaman Deprem: 13 Yaralı

(AFAD) resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, saat 03.34'te merkez üssü Samsat olan 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

24.04.2018-09:04 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-11:11) Adıyaman Deprem: 13 Yaralı

Depremde ilçe merkezi ve köylerde 13 kişi yaralanırken, tüm ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği duyurusu yapıldı. Yerin 9.10 kilometre derinlikte olan deprem, Adıyaman’ın yanı sıra çevre iller olan Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Kilis ve Kahramanmaraş’ta da hissedildiği kaydedildi. Adıyaman’da gerçekleşen, depreme uykuda yakalanan vatandaşlar, sarsıntıyla birlikte yataklarından fırlayıp, kendilerini dışarı attılar. Samsat ilçesinde bulunan 2 ev yıkılırken, bazı evlerde ise hasar oluştuğu gözlemlendi. Depremin merkez üssü olan Kırmacık köyündeki evler de hasar gördüğü belirlendi.

Depremin ardından bir saat içinde büyüklükleri 1,4 ile 2,7 arasında değişen 8 artçı sarsıntı yaşandığı kaydedildi. Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, yapmış olduğu açıklamalara göre, Samsat ve köylerinde 13 hafif yaralı olduğunu ve can kaybının olmadığını belirtirken, tüm ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. İlçe genelinde arama tarama faaliyetlerine başlandığını ifade eden Sedat Sezik, AFAD ekiplerinin de bölgeye intikal ettiğini sözlerine ekledi.

Vatandaşlar eşyalarını kurtarma telaşında

Deprem sonrasında vatandaşlar evlerinde kalan bazı eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Vatandaşlar kısmen veya büyük kısmı yıkılan binaların içine girerek hayatlarını tehlikeye attı. Vatandaşlar evlerinde bulunan eşyaları çıkartmaya çalıştı. 5.1 büyüklüğünde gerçekleşen deprem ile birlikte büyük panik yaşayan ve arkasında devam eden artçı sarsıntılara aldırış etmeyen vatandaşlar eşyaları tek tek çıkarttı.

Başbakan Yıldırım'dan açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Adıyaman'da meydana gelen 5,1 şiddetindeki depremin akabinde konuya ilişkin açıklama yaptı. Depremde can kaybı olmadığını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım "Bazı binalarda hasar var ve bunlarla ilgili Başbakanlık gerekli çalışmaları başlattı. Hasar tespitleri, yapılması gereken yardımlar neyse bunlar konusunda hemen harekete geçilmiştir" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal