Adanalı Kebapçı Stratosfere helyum balonuyla boru kebabı yolladı! Uzaya gönderdi

'İnsanlı Uzay Yolculuğu Uluslararası Günü' sebebiyle Adanalı kebapçı stratosfere helyum balonuyla boru kebabı yolladı. Yaklaşık 38 metre yükselen boru kebabı alçalarak Hatay'da denize düştü.

12.04.2022-12:31 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-16:56)

Adanalı kebapçı Yaşar Aydın, 'İnsanlı Uzay Yolculuğu Uluslararası Günü' sebebiyle patentini almış olduğu Boru Kebabı'nı uzaya göndermek için çalışmalara başladı. Uzay Mühendisliği 3. sınıf eğitimine devam eden girişimci İdris Albayrak ile tanışan Yaşar Aydın, düşüncelerini paylaştı. Boru kebabının uzaya gönderilmesi için ısıya dayanıklı strafor bir kutu hazırlayan Albayrak, kutunun üzerine takip cihazı ve kamera yerleştirdi. Ve sonrasında yapılan boru kebabı, helyum gazı olan boruya sabitleyerek 'İnsanlı Uzay Yolculuğu Uluslararası Günü' sebebiyle uçuruldu. Neredeyse 3 saat boyunca yerden 38 kilometre yükselen balon sonrasında patlayan boru kebabı kutunun üzerindeki paraşüt yardımıyla Hatay'da denize düştü. Boru kebabının havaya yükselmesi anını kutu üzerine sabitlenen kamera kaydetti. Fırlatılan kebabın üzerindeki takip cihazı sayesinde denizde bulan Aydın, denizin kıyısından yaklaşık 8 mil uzaklığa alçalan kebabını alarak şehre dönüş yaptı.


''Kebabı acı yolladık beğenmediler''

Çalışanları tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Aydın, bu zamana kadar uzaya ilk gönderilen kebap projesini yaptığı için mutluluk duyduğunu ifade etti. İnsanlar tarafından farkındalık oluşturmaya çalışan Aydın, sözlerine şunları da ekledi: ''Bu konu üzerinde çalışmalar yapıyorduk ve bir ekiple iletişime geçtik onlarla bu projeyi gerçekleştirmek istedik. Bunu portakal çiçeği karnavalında yapmayı düşünüyorduk fakat olumsuz hava şartları sebebiyle 12 Nisan İnsanlı Uzay Yolculuğu Uluslararası Günü'nde göndermenin daha uygun olacağını düşündük. Kebabı başarılı bir şekilde uzaya gönderdik. Kebap yükseldikten sonra kutunun üzerindeki helyum balonu patladı sonucunda Hatay'da denize düştü. Takip cihazı sayesinde gidip kebabımızı aldık. Yeni şeyler üretip ileride çocuklarımıza böyle güzel şeylerin olduğunu göstermek istiyorum onlarda ''Kebabı acı yolladık beğenmemişler.'' desin. 


''Üzerimize düşen görevleri yerine getirdik'' 

Uzay Mühendisliği okuyan girişimci İdris Albayrak boru kebabının yerden 38 kilometre yüksekliğe çıktığını söyleyerek, ''2'nci atmosfer tabakası stratosfere yaklaşma mesafesi 35-38 kilometre sonra patladı. Paraşüt sayesinde Hatay'da kendini denize bıraktı biz de gidip oradan aldık. Şu zamana kadar gönderilmiş en ilginç ürün bu. İleride çocuklarımıza ve torunlarımıza ardımızda bir şeyler bırakmak istiyoruz. Üzerimize düşen görevleri yerine getirdik'' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal