Adana'da Ormanı Yakarken Yakalanan Adam Kendini Savundu!

Detayları öğrendikçe sinirlerinize hakim olmakta güçlük çekebileceğiniz akla ziyan hadise Adana’da meydana geldi. Atilla Demir adındaki vatandaş, ormanı yakmaya çalışan kişiyi suçüstü yakalamayı başladı.

11.10.2021-14:53 - (Son Güncelleme: 11.10.2021-19:03) Adana'da Ormanı Yakarken Yakalanan Adam Kendini Savundu!

Adana’da orman yangını çıkarmak üzere olan kardeşler suçüstü yakalandı. Bölgedeki vatandaşların yardımıyla yakalanan ve hurdacılık yaptığı öğrenilen Serdal D. adlı şahsın, çevredeki kuru otların kirliliğe sebep olduğunu, amacının aslında sadece otları yakmak olduğunu ifade etti. 

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Detayları öğrendikçe sinirlerinize hakim olmakta güçlük çekebileceğiniz akla ziyan hadise Adana’da meydana geldi. Yoldan geçen kişilerin ‘ormanı yakıyorlar’ demesi üzerine yangın tüpüyle derhal olay yerine koşan Atilla Demir adındaki vatandaş, ormanı yakmaya çalışan bir kişiyi suçüstü yakalamayı başladı. Daha sonra kolluk kuvvetlerinin göz altına aldığı vatandaş, ‘özrü kabahatinden büyük’ kabilinden bir savunmayla, adeta sinirleri test etti.

YANGINI, ÇEVREYİ TEMİZLEMEK İÇİN ÇIKARMIŞ

Paylaşılan bilgilere göre Serdal ve Cumali adındaki iki kardeşin, geçimini hurda eşya toplayarak sağladığı öğrenildi. Yangının ortaya çıktığı bölgeye de hurda toplamak için gittikleri anlaşılıyor. Ağabey Cumali'nin hurda toplamak için bölgedeki molozların arasına girmesi üzerine onu beklemekte olan kardeşi Serdal D. isimli vatandaş, çevredeki otların ortalığı çok fazla kirlettiğine kanaat getirmiş. Bunun üzerine elindeki çakmakla etrafı temizlemek adına otları yakmaya başladığını ifade eden hurdacı, yangının ormanlık alana sıçrayacağını hiç düşünemediğini söyledi.


BU SENE YETERİNCE ORMAN YANDI

Hem ormanı yakan kişileri yakalayan hem de yangın söndürme çalışmalarına destek veren Atilla Demir, ‘Ben baktığımda Serdal D. otluk alanı elindeki çakmakla yakıyordu. Ancak diğer şahsı hiç görmedim. Hemen müdahale ettik daha fazla yanmasının önüne geçtik. Ormanın yandığını görünce çok üzüldüm bu yıl yeterince orman yandı zaten.’ ifadeleri ile yaşadığı olayı aktardı.

Kardeşler olayın ardından gözaltına alındı. Çakmakla bölgeyi tutuşturduğu sırada yakalanan kardeş Serdal D. verdiği ifadede şu cümleleri sarf etti, 

‘Biz hurdacılık yapıyoruz. Olay günü de göl kenarına hurda toplamaya gittik. Ağabeyim Cumali molozların olduğu yere indi. Ben de sigara içtiğim için yanımda çakmak bulundururum. Ancak o an sigaram yoktu. Ağabeyimi beklerken çevre temiz olsun diye çakmak ile otları yakmaya başladım. Yaktığım yer ağaçlara 5 metre uzaklıktaydı. Ancak bir süre sonra yangın büyüdü ağaçlara sıçradı. Söndürmeye çalıştım ama söndüremedim. Daha sonra itfaiye ekipleri geldi. Ağabeyim Cumali'nin otluk alanı yaktığımdan haberi yok. Ben otluk alanı yakınca ormana sıçrayacağını düşünmedim çok pişmanım.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal