Adana’da okulun yanındaki ağır hasarlı bina korku saçıyor

Okul çevresindeki hasarlı binalar vatandaşları korkutuyor. Okul bahçelerine kurulan çadırlar da dün toplandı. Vatandaşlar başka çadır kentlere veya yurtlara yerleştirildi.

13.03.2023-11:01 - (Son Güncelleme: 13.03.2023-12:03) Adana’da okulun yanındaki ağır hasarlı bina korku saçıyor

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta, Hatay merkezli  peş peşe gerçekleşen depremler ardından 11 ilde olduğu gibi Adana ‘da eğitime ara verildi. Yaşanan depremler sonrasında bugün 516 bin 775 öğrenci, okulun tutacak, Ancak hem veliler, hem de öğrenciler, eğitim kurumlar çevresinde yer alan ağır hasarlı binalar sebebiyle korkuyor. Merkez ilçe Çukurova'ya bağlı Huzurevleri Mahallesi'nde yer alan Öğretmen Hıdır Ünverdi Ortaokulu'nun yanında yer alan ve ağır hasarlı raporu verilerek, yıkım kararı verilen 12 katlı bina, veli ve öğrencileri korkutmakta.

Okula gitmeye korkuyorum

Okulda korku

Tahliye edilerek, giriş ve çıkışları engellenen binanın etrafına da güvenli şeridi çekildi. Yapının, okullu çok yakın olası da korkuları gittikçe artıyor. 12 yaşındaki 6, Sınıf öğrencisi Cumhur Rüzgar Alişan, "Okulumuz sağlam çıktı ama karşısında ağır hasarlı bina var. Ben bu nedenle okula gitmek istemiyorum. Okula gitmeye korkuyorum. Büyük ihtimal okula gitmem" dedi. Eren Örs ise, okulların uzun süreden sonra açılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu, ancak tehlikenin hâlâ var olması ve ağır hasarlı binalardan olayı tedirgin olduklarını dile getirdi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal