Adana'da Kan Donduran Cinayet

Adana Polisi Suriyeli bir ailenin ''kızımız'' diyerek tespit edip cenazesini sahiplendiği ancak detaylı bir inceleme sonucu ''yasak aşk'' cinayetine kurban gittiği anlaşılan kadının ölümüyle ilgili aralarında cinayet zanlısı ile aile bireylerinin de olduğu şüphelileri gözaltına aldı.

13.03.2019-11:21 - (Son Güncelleme: 13.03.2019-11:27) Adana'da Kan Donduran Cinayet

Alınan bilgilere göre, 1 Şubat 2018 günü Yüreğir ilçesine bağlı Ali Hocalı Mahallesi'nde meydana gelen olayda sulama kanalı kenarında oynayan iki çocuk, suyun içinde gördükleri şeyi oyuncak bebek zannetti. Kanala girip çöp ile kontrol ettikleri cismin bir insana ait kafatası olduğunu gören çocuklar, durumu ailelerine bildirince olay yerine polis ekipleri geldi.


ARAŞTIRMANIN DEVAMI İÇİN DNA ÖRNEĞİ İSTENDİ

Ailenin kadının cesedini teşhis etmesine rağmen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliğine bağlı dedektifler, cesetten DNA örneği alınmasını istedi. Adli Tıp Kurumunda örnek alınarak ceset Suriyeli aileye teslim edildi. Aile cesedi kendi kızlarıymış gibi toprağa verdi. Ancak polis şüphe üzerine araştırmalarını sürdürdü.

ŞEHİRDEKİ KAYIP BAŞVURULARI İNCELENDİ

Ekipler, o tarihte kanala yakın bölgede cesedi bulunan kadının yaşına yakın kayıp başvurularını incelemeye aldı. Polis, yaptığı araştırmada 23 Eylül 2017 tarihinde Özlem Fırat (28) isimli kadının evden çıktıktan sonra bir daha dönmediği yönünde kocası Murat Fırat'ın (32) kayıp başvurusu yaptığını belirledi.

DNA'NIN ÖZLEM FIRAT'A AİT ÇIKMASI EMNİYETİ TEKRAR HAREKETE GEÇİRDİ

Polis, bu tespit üzerine Özlem Fırat'ın yakınlarından da DNA örneği alarak cesetten alınan DNA ile karşılaştırılması için kriminale gönderdi. Gelen sonuçlar da ekipleri haklı çıkardı. Bulunan cesedin Suriyeli kadın olmadığı, Özlem Fırat'a ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine polis, özel ekip kurarak Fırat'ın nasıl öldüğü yönünde araştırma yapmaya başladı. Yapılan araştırmada Murat Fırat ile evli olan ve 3 çocuğu bulunan Özlem Fırat'ın evli olan Sadık Ç. (32) ile gönül ilişkisi yaşadığı ileri sürüldü.


ZANLIYA ŞAFAK VAKTİ OPERASYIN

Polis, bu iddiaları tespit ettikten sonra 6 Mart günü şafak vakti Özel Harekat polisiyle birlikte operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda polis, katil zanlısı Sadık Ç. ile olayı bildikleri halde saklayıp polise ya da savcılığa gitmedikleri ileri sürülen Sadık Ç.'nin eşi Ayşe, babası Abdullah, annesi Vadha, gelini Zehra Ç. ve diğer akrabaları Salih Ç., Ayşe Ç., Abdullah Ç., Fatma U., Sadık F. ve İsa P.'yi gözaltına aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal